Голова МЗС Франції Ле Дріан розкрив план Кремля та заявив, що «Путін застряг у своєму максималізмі», тому бомбардування українських міст триватиме

Новини Вінниці / Голова МЗС Франції Ле Дріан розкрив план Кремля та заявив, що «Путін застряг у своєму максималізмі», тому бомбардування українських міст триватиме

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що найгірше у війні Росії проти України ще попереду. За його словами, президент РФ Володимир Путін «застряг» у своєму максималізмі, він планує продовжувати бомбардувати міста. Також міністр попередив про те, які санкції почнуть діяти 13 березня і як покарають РФ.

Про це він сказав в ефірі Оuest-France.

Санкції проти Росії «ніколи не були такими ефективними», запевнив дипломат.

«У нас дуже сильна логіка підтримки для українців. Були санкції, будуть і інші. Вони мають підвищити вартість війни для Володимира Путіна, – сказав Жан-Ів Ле Дріан.

Так, з 13 березня:

  • заборона імпорту сталеливарної продукції із РФ;
  • заборона експорту предметів розкоші до РФ;
  • заборона будь-яких інвестицій у нафтовидобуток і переробні заводи до РФ;
  • розширення списку санкцій російських олігархів.

«Я бачу, що нічого не рухається, – поскаржився він. - Ми перебуваємо у дуже складній ситуації, все це матиме наслідки для нашого функціонування. Це буде довго».

Французький дипломат на відміну від деяких інших тверезо оцінює ситуацію та далекий від оптимізму.

«Президент Путін застряг у своєму максималізмі, – сказав міністр. - Путін демонструє «ревізіонізм» у його інтерпретації історії. Він займається ревізіонізмом збройними руками».

Тож, як вважає Ле Дріан, гірше лише попереду…

Олег Верлан

13 березня, 2022