ГОЛОСний скандал з кандидатом Олександром Білошкурським на окрузі №12

Новини Вінниці / ГОЛОСний скандал з кандидатом Олександром Білошкурським на окрузі №12

Олександр Білошкурський, який балотується у народні депутати по 12-му виборчому округу, розповів журналістам, що ж трапилося зі співпрацею з партією «Голос». Напередодні, у неділю, 14 липня, Сергій Притула мав представити вінницького кандидата-самовисуванця від «Голосу» по мажоритарному округу. Натомість фактично відхрестився від нього.

Олександр Білошкурський, який балотується у народні депутати по 12-му виборчому округу, розповів журналістам, що ж трапилося зі співпрацею з партією «Голос». Напередодні, у неділю, 14 липня, Сергій Притула мав представити вінницького кандидата-самовисуванця від «Голосу» по мажоритарному округу. Натомість фактично відхрестився від нього.

- До мене прийшло повідомлення з фото і з запитанням: «Чи готовий я сидіти за гратами з цією людиною? Цей чоловік – Білошкурський Олександр, який балотується в депутати ВР України». В нас з ним начебто мала бути спільна зустріч. Але хто це такий мені я не знаю. І чому він балотується від партії «Голос» мені не відомо. Він використовує нашу партійну символіку, щоб пройти в парламент. У нас взагалі немає мажоритарних кандидатів у Вінниці по 12-му округу. Людини з таким прізвищем на нашому сайті немає. А будь-яка діяльність на тлі нашого бренду – це самодіяльність, - сказав Притула у Вінниці.

Така заява 30-го номеру «Голосу» стала несподіванкою і для самого Олександра Білошкурського. Він вважає наклепом на нього зі сторони Сергія Притули, політичним брудом. А можливо це є махінаціями, для використання партіями мажоритарних депутатів додаткового людського та фінансового ресурсу на місцях для підняття рейтингу партій.

Чому Притула приховав дійсні причини розходжень з Білошкурським О., вибрав саме таку риторику та звів наклеп?

Наступного дня цю «самодіяльність» він розклав по поличках. За його словами, балотуватися у нардепи вирішив через дві причини: виїзд сестер за кордон, народженням дітей і вже небажанням повертатися до України та думки, як багатодітного батька, про майбутнє своїх дітей, які будуть жити в Україні, про майбутнє України

- Я зареєструвався самовисуванцем, не є технічним кандидатом. Моя програма і не може бути однаковою з програмою «Голос». Якби я йшов від них – то мав би дотримуватися повністю їх програми. Вирішив об’єднати зусилля з партією «Голос», тому що у нас багато спільних позицій, мені близькі ті меседжі, які має ця партія. Я так само хочу змін у нашій країні, які потрібні кожному з нас, - розповів Олександр Білошкурський.

Він каже, що головний партійний штаб в Києві його кандидатуру перевіряв та «токсичність» протягом тижня. Підтвердив і затвердив – пройшов «чистилище». Домовилися, що кандидат взяв на себе обов’язок формувати дільничні комісії та їх представників від своєї кандидатури на 99 дільницях із 117. Також виготовити агітацію та футболки з символікою партії «Голос» та забезпечити людський ресурс для вуличної агітації. Усе – за власний кошт.

- 30 червня я отримав лист, в якому написано: «Вітаємо у партії «Голос». Організаційні питання». В цьому листі були висвітлені питання подальшої спільної роботи. Потім я отримував листи про тренінги, також запропонували зняти відео про кандидата-мажоритарника для розміщення у соцмережах, звіти про сформовані дільничні комісії й так далі, - розповідає Олександр Білошкурський. Остатній лист Олександр отримав у вечорі 12.07. але він не стосувався припиненням співпраці. Такого листа про припинення немає і сьогодні.

Як з’ясувалося, що фактично партійне розлучення відбулося через мовне питання. І знову нас розділяє мова. Публікація вийшла 3 липня в одній із вінницьких газет.

- У питанні щодо миру я говорив про припинення війни та про необхідність для примирення  питання мовної свободи, зняття мовних бар’єрів і надання російській мові статусу регіональної відповідно до Європейської хартії мов, однак державною мовою має залишитися українська на підставі ст. 10 Конституції України. В нас виникли протиріччя у зв’язку з різними точками зору на мовне питання, хоча в програмі партії жодного слова про мову немає.- розповів Олександр Білошкурський.

Якби представники “Голосу” зразу і чесно заявили, що Олександр Білошкурський та партія «Голос» розходяться, так як мають програмні розбіжності, то ця скандальна ситуація не мала б місце.

Координатор партії «Голос» у Вінницькій області Андрій Запорожан підтверджує, що штаб запропонував Білошкурському співпрацювати на теренах області по 12-му округу.

- Всі знають, що партія «Голос» сформувалася дуже швидко, буквально за кілька тижнів до початку виборчого процесу. Після реєстрації та подачі всіх необхідних документів, ми отримали повідомлення, що Олександр пройшов наше «чистилище» і ми можемо працювати, - пояснює координатор партії «Голос» у Вінницькій області. – У програмі Білошкурського, яку перевіряв штаб, не було жодного слова про мовне питання, в якому наші погляди розійшлися. Після «славнозвісної» статті центральний штаб ухвалив рішення про зупинення співпраці.

І взагалі ще виникає питання: Хто Чий рейтинг ще використовує?

Між тим, знімати свою кандидатуру з виборів Олександр Білошкурський не збирається. Доб’ється вибачень Сергія Притули і публічно.

Всю літературу, яку отримав з головного офісу, агітаційні футболки з відповідним логотипом та типографську продукцію, яку виготовив за власний кошт – надішле для Сергія Притули на головний штаб «Голосу» в Київ.

«Я – це Ви у Верховній раді.

Хочеш, щоб світ змінився – сам стань такою зміною» (Махатма Ганді)

 

Прес-служба Олександра Білошкурського

 

admin

19 липня, 2019