Година для пенсіонерів: Ляшко пропонує обмежити час відвідування магазинів та аптек для літніх людей, а вінницька пенсіонерка запросила його постояти у черзі

Новини Вінниці / Година для пенсіонерів: Ляшко пропонує обмежити час відвідування магазинів та аптек для літніх людей, а вінницька пенсіонерка запросила його постояти у черзі

В Україні можуть ввести годину для пенсіонерів у магазинах та аптеках, саме таку рекомендацію нададуть представникам бізнесу. Запозичив нововведення головний лікар країни Ляшко у Європі. Однак, чи прижеветься така практика у Вінниці?

В Україні можуть визначити час для пенсіонерів, коли їм дозволять ходити у магазини та аптеки. Саме таку рекомендацію нададуть представникам бізнесу у МОЗ. Запозичив таке нововведення головний лікар країни Ляшко в Європі. Однак, чи "приживеться" така практика у Вінниці у разі її запровадження?

Як розповів "Новому времени" головний санітарний лікар, перший заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко:

"Ми хочемо порекомендувати встановити годину для літних людей. Порекомендувати суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю, аптекам та іншим магазинам запровадити час, наприклад, з 10 до 12-ї, коли б ми усі розуміли, що це час для людей 60+ років", – зазначив Ляшко.

Він також нагадав, що більшість летальних випадків від коронавірусу зафіксовані саме у віковій категорії 50+. Крім того, головний санлікар наголосив, що введення спеціальних годин відвідування в закладах торгівлі – це розповсюджена європейська практика.

"Вам мало того, що пенсіонери збираються по кілька десятків у чергах перед касою, коли треба сплачувати комуналку? Яка тоді соціальна дистанція?.. Але ж головне, аби комунальники гроші отримали. Так? Нині Ляшко хоче пенсіонерів ще у черги біля аптек загнати. То ми й так вранці туди ходимо, бо молодь працює. Будь-які обмеження у часі лише створюють черги. Кращі б ці "ініціатори" колись особисто по магазинам походили. Можливо, краще б розуміли, що робити і як", - емоційно прокоментувала NaПарижі ыныцыативу МОЗ вынницька пенсыонерка Ольга Бартуляк.

Ірина Заіковата

5 листопада, 2020