Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки»

Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки»

Через 3-5 років у Вінниці може з’явитися унікальна родзинка у виглядів величезного гербу міста з річкових лілій поблизу берега Південного Бугу. За словами вінницького підприємця Віталія Гуменюка, ідея полягає у тому, аби розсадити кілька тисяч рослин у формі герба міста. Нині ж – на День міста – він з родиною презентує зменшену копію ідеї. Це буде невеличка копія гербу, яку «складуть» зрізані бутони.

Через 3-5 років у Вінниці може з’явитися унікальна родзинка у виглядів величезного гербу міста з річкових лілій поблизу берега Південного Бугу. За словами вінницького підприємця Віталія Гуменюка, ідея полягає у тому, аби розсадити кілька тисяч рослин у формі герба міста. Нині ж – на День міста – він з родиною презентує зменшену копію ідеї. Це буде невеличка копія гербу, яку «складуть» зрізані бутони.

Вже три роки вінничани милуються річковими ліліями, які ростуть поблизу набережної між Київським та Центральним мостами. Нині сім’я планує створити сад прісноводних лілій. Наразі є 16 сортів рослин різних кольорів. Їх треба розсаджувати для комфортних умов. Завдяки цьому з кількох лілій сад Гуменюків вже налічує понад 70 рослин. Чергове розсадження, яке передбачає зрізання квітів, приурочили до Дня міста.

За словами Віталія Гуменюка, зі зрізаних бутонів планується 11 вересня скласти герб Вінниці, і всіх охочих запрошують сфотографуватися біля нього.

«Робимо флористичний герб з лілій. Ми хочемо показати усім красу, а також розповісти про свою ідею на майбутнє. Її суть у створенні великого плавучого «живого» герба Вінниці в річці», - пояснив NaПарижі підприємець.

Він каже, що вже збирає дозволи та погодження на висадження великої кількості лілій поблизу берега. Наразі має науковий висновок біологів, що це не нашкодить річці та біорозмаїттю.

«Хочу свою ініціативу подати для погодження до міськради, аби мені дозволили замінити ліліями жовте латаття. Також вів перемовини з організацією, яка веде поглиблюванні роботи на річці. Вони не заперечують, але місця висадки необхідно узгоджувати», - пояснює «бюрократичні» деталі для реалізації ідеї її автор.

За словами підприємця, за 3-5 років проєкт з висадкою кількох тисяч кущів лілій можна реалізувати. Розсаджувати він їх буде саме так, аби, коли виросли, річкові квіти «склали» герб Вінниці.

«У міст є свої унікальні «фішки». Приміром, Ужгород знаний завдяки алеї сакур. Я вважаю, що у Вінниці є унікальна можливість ідентифікуватись завдяки річковим ліліям, адже в інших містах немає нічого подібного. При реалізації ідеї, на мою думку, до Вінниці будуть приїжджати не тільки на фонтан, а ще щоб зробити кілька світлин біля «живої» композиції, якій навіть карантин зашкодити не зможе», - зазначає Віталій Гуменюк.

Чому потрібен тривалий час на реалізацію? Вінничанин пояснює, що може дозволити придбати лише до півтисячі кущів, тому хоче збільшити кількість переважно за рахунок власної розсади. А на це потрібен час.

Між іншим, у Вінниці давно кажуть, що потрібно «розвивати» територію саме Південного Бугу. Здається, ідея підприємця чудово вписується у загальну концепцію розвитку.        

Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки» Новини Вінниці / Герб Вінниці з тисяч річкових лілій: Віталій Гуменюк на День міста презентує ідею майбутньої унікальної «родзинки»
Ігор Заіковатий

9 вересня, 2021