Генерал Маломуж пояснив, в якому випадку дадуть команду на ліквідацію Путіна

Новини Вінниці / Генерал Маломуж пояснив, в якому випадку дадуть команду на ліквідацію Путіна

Керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005–2010 років), генерал армії Микола Маломуж в інтерв’ю «Обозревателю» висловив свою думку щодо ядерного шантажу російського диктатора Владіміра Путіна. За його словами, російські силові структури знаходяться під перехресним контролем, тому поки чекати від них дій для повалення режиму не варто. На Заході віддати команду ліквідувати російського лідера можуть лише за умови небезпеки застосування ним будь-якої ядерної зброї.

Наразі у Білому домі кажуть, що не вважають загрозу реалістичною. Тобто, запевняють, що Путін блефує, адже його попереджали про наслідки… Проте у Вашингтоні прораховують різні сценарії.    

«Теоретично варіант фізичної ліквідації Путіна розглядається, - вважає Маломуж. - Але поки що його реалізація не планується, тому що цього терориста треба ліквідувати методом теракту. Більшість політиків, починаючи з керівництва США, гадаю, таких санкцій не дадуть».

Втім генерал уточнює, що у разі актуальності питання про ядерну війну, «всі засоби стануть прийнятними».

«Спецслужби у будь-якому випадку опрацьовують такі варіанти. Може бути застосовано кілька сценаріїв для його ліквідації, тому що він становитиме небезпеку не лише для України, а й для всього світу. Оскільки ядерна зброя – це вже не про країну та не про національність», - пояснив український розвідник.

За словами Маломужа, сьогодні для охорони Путіна «створено п'ять систем захисту, починаючи від системи особистої безпеки – ФСБ, МВС, розвідка», також «є неофіційна спецслужба, яка постійно з ним працює».

«Він змінює квартири, дислокації. Існує до десятка варіантів захисту й дезорієнтації умовних диверсантів і терористів. Але все це прораховується. Бен Ладен теж довгий час застосовував різні механізми, але зрештою США знайшли варіанти його знищення і провели операцію», - додав генерал.

Олег Верлан

27 вересня, 2022