HEAD Group заявив про початок будівництва у Вінниці заводу з виробництва лижного спорядження

Новини Вінниці / HEAD Group заявив про початок будівництва у Вінниці заводу з виробництва лижного спорядження

Через три роки після підписання з Вінницькою міськрадою меморандуму про створення на території індустріального парку «Вінтер Спорт» по Немирівському шосе власного виробництва 12 травня компанія HEAD Group об’явила про початок будівництва одного з найбільших своїх заводів у світі. Після введення в експлуатацію у 2023 році на вінницькому підприємстві з виробництва лижного спорядження буде створено 1 тисячу робочих місць, а загалом штат планується збільшити до 1200.

Через три роки після підписання з Вінницькою міськрадою меморандуму про створення на території індустріального парку «Вінтер Спорт» по Немирівському шосе власного виробництва 12 травня компанія HEAD Group об’явила про початок будівництва одного з найбільших своїх заводів у світі. Після введення в експлуатацію у 2023 році на вінницькому підприємстві з виробництва лижного спорядження буде створено 1 тисячу робочих місць, а загалом штат планується збільшити до 1200.

Нагадаємо, HEAD – лідер у світі з виготовлення спортивного спорядження. Компанія охоплює три основні спортивні напрями: зимові види спорту, ракеткові види спорту, дайвінг та плавання. Бренд Head є найбільш впізнаваним у світі в сфері гірськолижних видів спорту.

На вінницькому підприємстві ТОВ «Хед Вінниця» буде виготовлятись спорядження саме для зимових видів спорту.

Зрозуміло, що практичний старт проєкту – непересічна подія для міста. Тому на відкриття зібралося керівництва міста та області.

«Навіть попри всі виклики для економіки через пандемію ми сьогодні розпочинаємо будівництво одного з найбільших заводів міжнародної компанії Head в Європі. Це є результат спільної командної роботи, і зокрема на центральному рівні – дякую за ефективну роботу в цьому напрямку UkraineInvest», - зазначив на відкритті мер Сергій Моргунов.

Звісно, були і слова подяки HEAD Group та головному операційному директорові компанії Геральду Скробанеку за вибір Вінниці.

«У нас була довга і плідна історія взаємовідносин, і ми виконуємо взяті на себе зобов’язання. В розвиток інфраструктури для індустріальних парків на сьогодні ми вклали близько 78 мільйонів гривень, щоб залучати потенційних інвесторів і максимально сприяти ефективній роботі тих компаній, які уже почали тут працювати», - додав очільник міста.

«Ми маємо великий досвід у виготовлені зимового спорядження – понад 60 років на ринку. Варто зазначити, що ситуація з пандемією COVID-19 вразила багато підприємств в Європі. В тому числі і тих, які  пов’язані із спортивним обладнанням. Говорячи про 2020 рік - це понад 50% виробництва зимового спорядження. Ми сподіваємося на дуже швидке відновлення нашого бізнесу у майбутньому. І хочемо підкріпити це будівництвом заводу у місті Вінниця. Попри проблеми, пов’язані із ковідом, ми не змінили своє прагнення та стратегічні напрямки», – заявив Геральд Скробанек.

«Кілька років тому у центральній австрійській газеті була величезна стаття про Вінницю, як острівець добрих новин в Україні. Від хороших трамваїв до чудових фонтанів, від прекрасних мерів до добрих інвестиційних проектів. Я переконаний, що сьогодні ще одна добра новина – велика, прекрасна компанія приходить в це прекрасне місто!», - зазначив Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов та голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий вітаючи із цією важливою для всієї громади міста подією, підкреслили, що цей проект покращить інвестиційний клімат та імідж не тільки регіону, але й усієї країни. Та запевнили, що обласне керівництво буде підтримувати усі інституції, які готові будуть інвестувати у розвиток Вінниці та Вінниччини. Також висловили свою підтримку і привітали усіх із стартом цього важливого проекту представники Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України та державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» UkraineInvest. 

Загальна площа індустріального парку «Вінтер Спорт», де будуватиметься підприємство, складає 25 га. Виробництво лиж, лижних черевиків, лижних кріплень здійснюватиметься на виробничих об’єктах площею 43 тис. кв м.

Обсяг інвестицій проєкту будівництва заводу компанії HEAD Group очікується в розмірі близько 80 мільйонів євро. 

HEAD Group – друга потужна корпорація, яка свій новий завод будує на території Вінницької міської територіальної громади на ділянці, яку міська влада зарезервувала під індустріальні парки по вулиці Немирівське шосе. Перший завод на цій ділянці побудувала і запустила в роботу компанія UBC Group у 2018 році.

Довідка

Компанія готова була розпочати будівництво заводу в квітні 2020 року, проте, враховуючи початок пандемії COVID-19, було прийнято рішення про перенесення початку будівництва заводу на 2021 рік. 

Head International Holding GmbH – міжнародна корпорація, що виробляє спортивне спорядження для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництво компанії розташоване в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня в 85 країнах світу.

Олеся Рудницька

12 травня, 2021