Head Group відновила будівництво заводу в індустріальному парку Вінниці, а до міста вже переїхало вісім підприємств з Маріуполя

Новини Вінниці / Head Group відновила будівництво заводу в індустріальному парку Вінниці, а до міста вже переїхало вісім підприємств з Маріуполя

Австрійська компанія HEAD Group відновила будівництво заводу в індустріальному парку «Вінтер спорт» у східній частині Вінниці. Як повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, мова йде про фундаментні роботи та будівництво тимчасового залізобетонного укриття заводу для безпеки під час повітряних тривог.

«Відповідно до проекту, будівля заводу складатиметься із виробничих та складських приміщень, адміністративно-побутового корпусу, швейного цеху. У виробничому корпусі розмістять цехи з виготовлення лиж, черевиків та кріплень, а також склади сировини та готової продукції», - сказав А.Очеретний.

За його словами, загальна площа виробничих приміщень становитиме 43 тис. кв. м. Очікується, що цей завод буде одним з найбільших заводів компанії у світі та забезпечить роботою понад 1200 вінничан.

«У створення виробничих, адміністративних та складських приміщень компанія планує вкласти близько 80 млн євро. Ми робимо все можливе, щоб Вінниця і надалі була надійним містом-партнером з привабливим бізнес-кліматом. Зараз як ніколи треба докладати максимум зусиль для відновлення роботи бізнесу в усіх можливих формах», - додав Андрій Очеретний.

На початку поточного року HEAD Group одержала дозвіл Державної інспекції архітектури та містобудування України на початок будівництва заводу «Хед Вінниця» на території ІП «Вінтер Спорт». Старт будівництва заводу відбувся у травні 2021 року.

Також А.Очеретний наголосив, що на сьогодні у Вінницю переміщено вісім підприємств із Маріуполя.

«Вимушено переміщений бізнес із Маріуполя. Таких підприємств у нас уже вісім: Маріупольська інвестиційна група, Укртрансагро, УТА Логістик, Айріел, Марітайм Логістик, Айтракс, Будівельний Альянс Донбасу, Перша Фумігаційна Компанія», - повідомив посадовець.

За його словами, нині Вінницька міськрада опрацьовує питання пошуку приміщень для розміщення виробничих потужностей та забезпечення переселенців житлом.

«Плануємо використовувати і можливості Індустріального парку – там створені всі умови для виробництва та випуску продукції з високою доданою вартістю, а також об'єднання виробництва у кластери. У свою чергу це призведе до розвитку smart-спеціалізації Вінницького регіону», - зазначив заступник мера.

Маріупольська інвестиційна група (UTA Group) на сьогодні – група компаній, що забезпечує весь цикл логістики в агросекторі Східної України. За інформацією на сайті групи, до її складу входить, зокрема компанія «Укртрансагро» – зерноперевалочний комплекс, який надає послуги з перевалки, накопичення, зберігання та відвантаження на морські судна, а також експедирування та митне оформлення зернових та олійних культур.

Також у її складі компанії УТА Логістик (логістика зернових та олійних вантажів), Марітайм Логістик (комплексні послуги з управління морськими суднами).

Компанія «Айтракс» спеціалізується на транспортних послугах, «Перша фумігаційна компанія» - на виробництві та продажу пестицидів та іншої хімпродукції, ТОВ «Будівельний альянс Донбасу» - на оптовій торгівлі лісо- та будматеріалами та сантехнічним обладнанням. Зазначимо, що деякі з цим компаній переїжджають не вперше, адже у 2014-15 роках змушені були перереєструватися у Маріуполі через те, що частину Донеччини захопили бандформування.

Олеся Рудницька

11 травня, 2022