HandMade по-вінницьки. Місцеві майстри створюватимуть зі старого одягу яскраві килимки

Новини Вінниці / HandMade по-вінницьки. Місцеві майстри створюватимуть зі старого одягу яскраві килимки

З року в рік на відеохостингу YouTube з’являються відеоуроки, як перетворити старий непотріб на оригінальну та корисну в побуті handmade річ. Тим самим новоспечені майстри не лише можуть зекономити на купівлі нової домашньої утворі, а й врятувати планету від засмічення.

З року в рік на відеохостингу YouTube з’являються відеоуроки, як перетворити старий непотріб на оригінальну та корисну в побуті handmade річ. Тим самим новоспечені майстри не лише можуть зекономити на купівлі нової домашньої утворі, а й врятувати планету від засмічення. Вінницькі майстри не стоятимуть осторонь, а вже почали переробку...

Як повідомили на сайті #ШоТам, до даного челеджу приєднались майстри та майстрині з села Стіна, що у Томашпільському районі Вінниччині. Тут місцеві жителі, за ініціативи вінницької станції сортування сміття «Shuttle» та громадській організації «Наше Поділля», планують виробляти кольорові килимки зі смужок старого одягу, аби дати своїм речам «друге дихання».

Таку оригінальну переробку старих речей у щось нове, проводитиметься на старовинних ткацьких станках у селі Стіна, на базі екоцентру з однойменною назвою. Вироблятимуть килими місцеві жителі, а отримані з продажу кошти підуть на розвиток села та «збереження його краси та історії».

Наразі “Shuttle” приймає пробну партію будь-якого вживаного одягу та тканин: синтетичного, органічного та зі змішаних волокон. Найзручніше, кажуть, майстрам працювати з тонкими тканинами (футболками, сорочками та платтями). Усі небайдужі до теми збереження довкілля вінничани можуть принести одяг на переробку до вінницької станції сортування.

Новини Вінниці / HandMade по-вінницьки. Місцеві майстри створюватимуть зі старого одягу яскраві килимкиНовини Вінниці / HandMade по-вінницьки. Місцеві майстри створюватимуть зі старого одягу яскраві килимки