Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речі

Новини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речі

Незрячим людям не дуже просто знайти себе у житті, реалізуватися. Але активні жінки із Вінницької обласної організації Українського товариства сліпих не нудьгують. Вони згуртувалися і створюють різноманітні вироби в стилі hand-made.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації УТОС, причому це може не лише цікавим хобі, але й способом заробітку. Приміром, Оксана Войтко заснувала власну торгову марку, під егідою якою продаються в’язані речі, створені незрячими вінничанками.  

«В'язання є цікавим заняттям, справою самореалізації для незрячих людей. Наш проєкт може бути розвинений до великих обсягів виробництва. Але для цього потрібні інвестиції. Поки що продажі в’язаної продукції – невеликі. Водночас люди, які замовляють щось у незрячих, роблять це не із жалю, а тому, що ця річ є потрібною для них», - коментує Оксана Войтко.   

Наталя Тарасюк – людина із залишками зору. Вона працює в тютюновій компанії, а у вільний час займається в’язанням.  

«Ми продаємо виготовлені власноруч в’язані речі через Інтернет, у ретромузеї «Автомотовелофоторадіо» тощо. Переважно в’яжемо гачком екосумки. Це не авоськи на кшталт радянських, а сучасні вироби. Створюємо їх із натурального бавовняного матеріалу, який служить довго. Одну сумку в’яжемо від кількох днів до тижня. Це залежить від моделі і візерунку.Також в асортименті є різноманітні шалі», - розповіла Наталя Тарасюк.

А тотально незряча Тетяна Бурова в’яже светри, кофти, шарфи та інші речі на замовлення. Використовує акріл з шерстю або бавовну.   

«В’яжу вдома із 2009 року. Це моє хобі. Якщо замовляють речі різних кольорів або з візерунком, то мені допомагає мама», - розповідає Тетяна Бурова. 

Новини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речіНовини Вінниці / Hand-made від незрячих під власним брендом: вінничани із вадами зору виготовляють екосумки і в’язані речі
admin

6 лютого, 2022