Гайдай каже, що слід очікувати більш потужного тиску росіян на Луганщині

Новини Вінниці / Гайдай каже, що слід очікувати більш потужного тиску росіян на Луганщині

Російські війська найближчими днями можуть вдатися до більш потужного наступу на Луганську область. Адже вже кілька тижнів тамтешні політики запевняють, що вже все захопили… Сили оборони України готуються до чергового наступу, щоб відбивати ворога.

Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону. На його думку, окупанти всі сили спрямують на цей напрямок.

«Готуємося до більш потужних наступів у найближчі три-чотири дні. Вони кинуть усі зусилля, щоб прорватися у Сєвєродонецьк або Попасну», – наголосив чиновник.

Водночас він висловив впевненість у потужності української армії. Він переконаний, що наші захисники відіб'ють ворожі атаки.

За його словами, у Попасній ситуація вже давно дуже складна. Це місто майже повністю зруйноване через постійні обстріли військами РФ. Там тривають вуличні бої.

Запеклі бої нині і у селі Воєводівка біля Сєвєродонецька. Російські окупанти кілька разів захоплювали цей населений пункт, але ЗСУ в підсумку відбивали його. Також бої точаться в селі Білогорівка біля Лисичанська, де солдати путінської армії намагаються захопити позиції.

«Щоб взяти в оточення наших військових, які перебувають на підконтрольній Україні території області», – розповів Гайдай.

Журналісти CNN оприлюднили нове відео з дрона, що демонструє руйнування Попасної, завдані ударами російських військ

Олег Верлан

6 травня, 2022