Global Teacher Prize Ukraine 2021: двоє педагогів з Вінниччини увійшли у ТОП-50

Новини Вінниці / Global Teacher Prize Ukraine 2021: двоє педагогів з Вінниччини увійшли у ТОП-50

Організатори національної премії для вчителів Global Teacher Ukraine 2021 оголовили прізвищі півфіналістів конкурсу, яких обрали серед 3 273 анкет у 1870 номінацій 5 відбірковими офісами по всій Україні. Це сотні історій і безліч вражень, як вказують на офіційному сайті конкурсу. Серед цих обраних п’ятдесяти – двоє педагогів з Вінниччини. У ТОП-50 потрапила вчителька Ольга Кулініч з Хмільника та вінничанин Олександр Колесник.

Організатори національної премії для вчителів Global Teacher Ukraine 2021 оголосили прізвища півфіналістів конкурсу, яких обрали серед 3 273 анкет у 1870 номінацій 5 відбірковими офісами по всій Україні. Це сотні історій і безліч вражень, як вказують на офіційному сайті конкурсу. Серед цих обраних п’ятдесяти – двоє педагогів з Вінниччини. У ТОП-50 потрапила вчителька Ольга Кулініч з Хмільника та вінничанин Олександр Колесник. 

Ольга Кулініч навчає біології у Хмільницькій гімназії № 1. Її учні «стають дослідниками з перших уроків – вони розглядають листя крізь лупи, стежать за тим, як відростає хвіст у ящірки, садять трояндові клумби».

«Вчителька виховує лікарів, котрих запрошують працювати в Африці, стипендіатів Президента та STEM-супергероїв. За спиною педагогині – грамота Верховної Ради, подяка МОН, перемога в обласному етапі конкурсу «Вчитель року» й «Людина року», а також – авторські зошити для лабораторних і практичних робіт, рекомендовані МОН, і 68 публікацій у пресі», - вказується на сайті конкурсу.

Її колега з Вінниці Олександр Колесник навчає дітей у школі №31 історії України та правознавству.

«На своїх уроках Олександр часто запроваджує метод рольової гри. Гра спонукає учнів прийняти конкретні рішення у проблемній ситуації в межах ролі. Також вчитель займається активним розвитком громадян світу. Найбільше уваги він приділяє темі захисту тварин. Олександр із захопленням вивчає системи освіти інших країн. Його професійна мрія – поїхати з таким візитом до Фінляндії», - вказують організатори.

Довідка.

Global Teacher Prize – це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національну премію ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році. Її мета – відзначити внесок українських вчителів і підняти престиж професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень, рік навчання та поїздку на світовий освітній форум.

Нагадаємо, у 2019 році вчитель інформатики з Вінницької ЗОШ № 20 (нині – директор цієї ж школи) Олег Слушний здобув перемогу в номінації «Вибір українців» премії Global Teacher Prize Ukraine.

Олеся Рудницька

16 серпня, 2021