ФСБ підставила Путіна з війною проти України, а тепер поширює фейки про вибухи?

Новини Вінниці / ФСБ підставила Путіна з війною проти України, а тепер поширює фейки про вибухи?

Створена Путіним у Росії вертикальна система влади передбачала конфлікти між різними «баштами» Кремля. Саме це за нинішніми висновками українських та закордонних експертів стало «злим жартом» для російського диктатора. Фактично ФСБ РФ надавало президенту недостовірну інформацію про настрої українців, що і спонукало його розпочати повномасштабне вторгнення. Чому так сталось, чи умисно спецслужба дезінформувала «першу особу»?

Упевненість Путіна у тому, що можна Київ «взяти за три дні», викликана докладами. У Центрі протидії дезінформації при РНБО проаналізували недавню статтю The Washington Post, в якій було порушено тему прорахунків російських спецслужб перед повномасштабним вторгненням Росії. У матеріалі стверджується, що ФСБ дезінформувала Кремль. Агенти переконували керівництво, що війна буде легкою, а українці вітатимуть російські війська.

Насправді ж лише 2% громадян очікували «визволення», а 48% були готові воювати на фронті, захищаючи країну.

У РНБО вважають, що ФСБ надавала недостовірні дані з двох причин. Одна із них - намагання догодити особисто Путіну, а інша - довіра джерелам, які мали власну вигоду у поваленні уряду України. Хоча точніше - у фінансуванні дій для повалення…

«Довгорічна практика Кремля нав’язувати свою «правду» призвела до того, що навіть розвідці довелося приховати реальні факти», - йдеться у повідомленні.

Звісно, після провалів перших тижнів було заарештовано керівництво ФСБ. Доля перших осіб служби не відома. Нібито вони за ґратами. Але чи лише умови, коли «спускалась відповідь» під яку слід підігнати «розв’язання», як у математиці, спонукали до по суті дезінформації? Можливо, задум був у тому, щоб втягнути Путіна у війну, в якій він не досягне бажаного?

Нині у Росії розганяють паніку. Так, ЗСУ завдає влучних ударів. Але, як з’ясувалось, окрім українських військових, «працює» умовно третя сила, і це росіяни. На це звернули увагу експерти американського Інституту вивчення війни.

Згідно з супутниковими знімками, пошкоджень на аеродромах у Старому Осколі (Бєлгородська область РФ) та Бельбеку (Севастополь) немає. Але чутки про вибухи все одно змусили окупантів шукати нові місця для розміщення складів БК та техніки, пишуть аналітики.

Зазначається, що відео нібито ударів у Бельбеку, які розповсюджували самі росіяни, було відредаговано.

Експерти зазначили, що у Криму російська ППО збила над Керченським мостом БПЛА, а не ракету.

Сьогодні росіяни почали писати про вибухи у Бахчисарайському районі, використовуючи фото з Новофедорівки, що під Саками. Паніку посіяли.

Є припущення, що за цим «стоїть» ФСБ. Фактично росіянам і кримчанам намагаються донести, що обіцянки Путіна – дирка від бублика.

Олег Верлан

20 серпня, 2022