«Фортеця» Бахмут: Данілов прокоментував просування росіян

Новини Вінниці / «Фортеця» Бахмут: Данілов прокоментував просування росіян

Бахмут залишається найгарячішою точкою на лінії фронту. Протягом декількох тижнів у суспільстві тривають розмови про доцільність відводу військ, політичну складову утримання міста, вірогідність оточення тощо. Секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив, шо росіяни просуваються, але темпи їхнього просування не відповідають тим планам, які в них є.

Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

«Кого тільки не було біля Бахмуту - і терористична організація «Вагнер» Пригожина, і збройні сили, російська десантура. Умовно кажучи, повний букет того мотлоху, який насунувся на територію України. Вони там усі присутні, але довго не можуть нічого зробити», - відзначив він.

За словами Данілова, жодне засідання Ставку верховного головнокомандувача не відбувається без доповідей з Бахмутського напрямку. Бахмут, як відзначив секретар РНБО, не тільки географічна точка на мапі країни.

«Це місце, де щодня знищується величезна кількість ворогів, їхня техніка, зменшуються спроможності росіян діяти на тих чи інших напрямках. Для нас будь-яка територія є вкрай важливою, і ми будемо робити все від нас залежне, можливе і неможливе, щоб її втримати», - додав Данілов.

Він також відзначив, що якщо станеться по-іншому, влада не буде нічого приховувати від суспільства.

«Так, складно і важко, але ми розуміємо, як будемо діяти далі», - пояснив співрозмовник.

Олег Верлан

3 березня, 2023