Ford замість ЗІЛів: на Вінниччині рятувальники отримали нову спецтехніку

Новини Вінниці / Ford замість ЗІЛів: на Вінниччині рятувальники отримали нову спецтехніку

На Вінниччині на заміну старим МАЗам, якими раніше були більшість пожежно-рятувальних служб, приходять ФОРДи, спеціалізовані транспортні засоби на базі шасі цієї автівки. Ще три рятувальні підрозділи – у місті Вінниці, Калинівці та Могилів-Подільському отримали нові аварійно-рятувальні автомобілі

На Вінниччині на заміну старим ЗІЛам, якими раніше були оснащені пожежно-рятувальні служби, приходять Ford Ranger - спеціалізовані транспортні засоби на базі шасі цієї автівки. Ще три рятувальні підрозділи – у місті Вінниці, Калинівці та Могилів-Подільському отримали нові аварійно-рятувальні автомобілі.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Вінницький гарнізон отримав техніку в рамках державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року ДСНС України. Вартість кожного одного транспортного засобу 3 млн. 600 тис. грн.

Отримання нових, сучасних машин на базі шасі Ford легкого типу САРМ-Л  дозволить підрозділам забезпечувати швидке та оперативне реагування на наслідки дорожньо-транспортних пригод, що трапляються на автомагістралях міжобласного та міжнародного значення, а також на території обласного центру, адже авто оснащенні за останніми новітніми стандартами. Кожен автомобіль укомплектований усім необхідним обладнанням, а саме: гідравлічним аварійно-рятувальним обладнанням (різак, «розжим», домкрати), пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням (пневматичні подушки), первинними засобами пожежогасіння, системами стабілізації пошкоджених транспортних засобів, аварійно-рятувальними засобами малої механізації, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, допоміжним обладнанням. Спеціальні аварійно-рятувальні машини призначені для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»,- йдеться в інформації.

Головний рятувальник області Руслан Шевчук впевнений, що спеціалізовані авто підвищать спроможність рятувальних підрозділів і вони стануть більш ефективними.