ФДМ не зміг продати Вінницький завод «Кристал» за 90 мільйонів

Новини Вінниці / ФДМ не зміг продати Вінницький завод «Кристал» за 90 мільйонів

Регіональне відділення Фонду держмайна у Вінницькій та Хмельницькій областях визнало аукціон з продажу 100%-го пакету акцій державного заводу «Кристал» таким, що не відбувся. Причина у відсутності бажаючих придбати діамантове виробництво у Вінниці зі стартовою ціною у майже 90 млн грн. за умови його збереження протягом року.

Про це повідомляється у Prozorro.

Нагадаємо, наприкінці серпня NaПарижі писав про те, що покупцям пакету акцій виробника діамантів та ювелірних прикрас пропонують заплатити 89,9 млн грн. На продаж було виставлено будівлі у Вінниці – поблизу перехрестя вулиць Келецької та 600-річчя - та магазин у Черкасах, які розташовані на загальній площі у 2 га. Крім того, підприємство має в своїх активах верстати, виробниче обладнання, автотранспортні засоби (10 одиниць). Їх теж гуртом продають. До речі, наразі на заводі працює 56 співробітників.  

У ФДМ від покупця вимагають збереження основного виду діяльності заводу протягом 1-го року, погашення протягом 6 місяців заборгованості товариства із заробітної плати, перед бюджетом, простроченої кредиторської заборгованості у разі їх наявності на дату переходу до покупця права власності  на пакет акцій, а також не звільняти працівників протягом 6 місяців.

Тепер у фонді можуть знизити вартість лоту та повторно спробувати його продати.

Олеся Рудницька

1 жовтня, 2021