Фатум єдиного російського авіаносця: на «Адміралі Кузнєцові» знову спалахнула пожежа

Новини Вінниці / Фатум єдиного російського авіаносця: на «Адміралі Кузнєцові» знову спалахнула пожежа

Сьогодні, 22 грудня, у російському Мурманську спалахнув крейсер-авіаносець «Адмірал Кузнєцов». Пожежу начебто загасили. Наслідки не розголошуються. Однак, можна припустити, що єдиний російський авіаносець наразі не дієздатний.

Про пожежу повідомив пропагандистський ресурс «ТАСС». Крейсер «Адмірал Кузнєцов» перебував на ремонтному заводі у Мурманську.

«На борту «Адмірала Кузнєцова», що стоїть у сухому доці судноремонтного заводу «Зірочка», сталося займання. Постраждалих немає, евакуйовано 20 осіб», - сказав співрозмовник агентства.

За інформацією голови російської Об'єднаної суднобудівної корпорації Олексія Рахманова, пожежа на авіаносці ліквідована.

«Жодної пожежі не було, було локальне загоряння, загашено об 11:30 силами особового складу та представників пожежних служб, які знаходяться на території заводу. Оперативно спрацювала система боротьби за живучість, пошкоджень та збитків немає», – заявив Рахманов.

У мурманських пабликах пишуть, що корабель на 15 діб закрили до з'ясування обставин – із сухого доку його не спустять. Загоряння було невеликим, проте йому надали підвищений ранг, зважаючи на важливість об'єкта.

«+ 300 мільйонів на ремонт», - написали місцеві паблики, але швидко видалили це уточнення.

Зазначимо, на цьому ж авіаносці у 2019 році була пожежа через неприбране сміття. З 2018 року авіаносець переслідують невдачі, тому він перебуває на ремонті.

Олег Верлан

22 грудня, 2022