Фальсифікат під виглядом «Зроблено у Білорусі» штампують у підвалах

Новини Вінниці / Фальсифікат під виглядом «Зроблено у Білорусі» штампують у підвалах

Під виглядом дитячих продуктів з Білорусі в Україні можуть продавати фальсифікат. Продукти з маркуванням "рекомендовано від 3 років" можуть містити небезпечні добавки.

Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

«Якщо вказано, що продукт дитячий, але вік вживання «від 3 років», то це свідчить про те, що продукт розрахований на дорослих. Там вже такі добавки, як для дорослого», – попередив він.

За словами експерта, в даний час шахраї в Україні користуються популярною думкою покупців про нібито високу якість продуктів з Білорусі. Тому вони можуть позиціонувати свій неякісний продукт як білоруський.

«Постарайтеся обходити стороною дитячу продукцію з Білорусі. Швидше за все, це буде підробкою, зробленою десь в підвалах України», – сказав Несміянов.

Відносно дитячих продуктів з маркуванням «від 0» або «від 3 років» він пояснив, що в першому випадку можна сподіватися на те, що це дійсно продукт для дітей і, можливо, кращої якості, ніж більшість інших продуктів. Але товари з позначкою «від 3 років» можуть містити небезпечні добавки.

«У дітей від такого продукту будуть алергічні реакції, проблеми зі здоров'ям», – сказав експерт.

Він додав, що в ситуації, коли в Україні практично відсутній контроль за якістю продуктів харчування, в тому числі дитячих, покупцям слід орієнтуватися тільки на власний досвід і на ціну товару.

«Сьогодні ніщо дешеве справжнім бути не може», – пояснив Несміянов.