Фактор «Вагнера»: Пригожин вирішив конкурувати з Путіним на виборах чи підписав собі вирок?

Новини Вінниці / Фактор «Вагнера»: Пригожин вирішив конкурувати з Путіним на виборах чи підписав собі вирок?

Ще у минулому році, коли засновник ПВК «Вагнер» інвестував чималі кошти у медійну складову та почав розкручувати себе, як «рятівника нації» аналітики не вірили у його політичне майбутнє. Нині Є.Пригожин зробив крок, який чітко вказує, що він готовий до президентських виборів 2024 року. Санкт-Петербург рясніє білбордами з фотографією Євгенія Пригожина та написом «2024»…

Російська аналітикиня Ольга Курносова вважає, що Пригожин «веде себе дивно і наражає своє життя на ризик, щоб отримати більше політичної значущості».

«При цьому він від цих білбордів відхрещується і каже: «Це не я, це мої прихильники». Досить-таки дивна історія», — зазначила політичний аналітик.

Зазначимо, попри те, що Путін нібито раніше мав назвати, кому передає владу, останнім часом вирішив сам балотуватися, чим розчарував своє найближче оточення. Про намір свідчить хоча б підтримка товариша Сі. «Кухаря» Путіна Пригожина і ПВК «Вагнер» називали «дітьми» очільника Кремля. Схоже, «дитина» не зовсім слухняна.  

«З одного боку … Він (Пригожин — ред.) намагається максимально розігнати свою політичну складову, але він говорить такі речі, що буквально сьогодні у мене один знайомий з Петербурга запитав: «Як ти думаєш, скільки часу жити залишилося Пригожину?», такі питання виникають», — зазначила Курносова.

На думку експертки, президент Росії Володимир Путін не пробачить Пригожину різких висловлювань на свою адресу, тому його доля вже вирішена наперед.

«Він поводиться так, ніби він отримав дуже високопоставлені гарантії, що йому все можна, хоча цілком очевидно, що дивакуватого дідуся на букву "М" йому ніхто не пробачить. Путін йому ніколи не пробачить, що він назвав його диваком на букву" М". Тому напевно після цього «дідуся» він вирішив піти ва-банк і настільки вже підняти градус того, що він каже, щоб його побоялися ліквідувати. Я тільки так це можу пояснити», — наголосила вона.

У російському медійному просторі Пригожин позиціонує себе як ультра-правого радикала, критика Міноборони та Генштаба, головну дієву особу при взятті Бахмута.

Олег Верлан

15 травня, 2023