Фахівці Світового банку перевірили, як у Вінниці за їхньої підтримки будують кардіоцентр (ФОТО)

Новини Вінниці / Фахівці Світового банку перевірили, як у Вінниці за їхньої підтримки будують кардіоцентр (ФОТО)

Сьогодні у Вінниці делегація фахівців Світового банку в Україні ознайомилася із ходом будівництва «Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології». Перебіг робіт також обговорили з керівництвом міста та області.

Сьогодні у Вінниці делегація фахівців Світового банку в Україні ознайомилася із ходом будівництва «Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології». Перебіг робіт також обговорили з керівництвом міста та області.

Спорудження центру серцево-судинної патології на Хмельницькому шосе здійснюється в рамках регіонального субпроєкту: «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією» (2015-2020рр), який реалізується за кошти Світового банку.

За словами керівника Групи управління субпроєктом, заступника голови Вінницької ОДА Ігоря Івасюка, наразі від графіку робіт будівництво дещо відстає. Пов’язано це із питанням проектування, геодезії тощо.

«Станом на сьогодні ці проблеми усунуті, тож сподіваюсь, що ми зможемо швидко надолужити затримку, в першу чергу, за рахунок збільшення кількості працюючих підрядної організації, залучення субпідрядників. З наступного тижня починають монтувати мережі і споруджувати котельню. Тож ми поки що не змінюємо термін кінцевої реалізації проекту,а саме  -  вересень 2020 року, коли має бути завершене будівництво. Сподіваємось, що вже у грудні 2020 року новий кардіоцентр може прийняти перших пацієнтів»,- цитує Ігоря Івасюка сайт ОДА.

За словами співкерівника проєкту з боку Світового банку Олени Дорошенко, міжнародна інституція постійно моніторить реалізацію   субпроєкту на Вінниччині.

Перебіг будівництва кардіоцентру та виконання зобов’язань сторін також обговорили на нараді в ОДА за участю фахівців Світового банку в Україні та Групи консультаційної підтримки Проекту при Міністерстві охорони здоров’я України, а також голови ОДА Валерія Коровія і міського голови Вінниці Сергія Моргунова.

За словами Валерія Коровія, будівництво кардіоцентру – один із пріоритетних проєктів у Вінницькій області. Він перебуває на особистому контролі у Прем’єр-міністра України.

«Я дуже добре ознайомлений з історією формування цього проекту. Наразі розпочалось і триває його практичне втілення. По мірі реалізації проекту, а також завдяки впровадженню процедури реімбурсації і розвитку екстреної медичної допомоги маємо вагомі результати в напрямку скорочення кількості серцево-судинних захворювань. Так, цьогоріч кількість інфарктів у Вінницькій області скоротилась на 30% і на 13% знизилась кількість інсультів. Такі показники надихають і це те, на що спрямована реалізація цього проекту», - зазначив Валерій Коровій.

Фото із сайту Вінницької ОДА

Новини Вінниці / Фахівці Світового банку перевірили, як у Вінниці за їхньої підтримки будують кардіоцентр (ФОТО)Новини Вінниці / Фахівці Світового банку перевірили, як у Вінниці за їхньої підтримки будують кардіоцентр (ФОТО)Новини Вінниці / Фахівці Світового банку перевірили, як у Вінниці за їхньої підтримки будують кардіоцентр (ФОТО)Новини Вінниці / Фахівці Світового банку перевірили, як у Вінниці за їхньої підтримки будують кардіоцентр (ФОТО)