Фахівці надали висновки перевірки аквапарку, де отруїлися діти з Вінниччини

Новини Вінниці / Фахівці надали висновки перевірки аквапарку, де отруїлися діти з Вінниччини

У «Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики МОЗ України» через кілька діб після отруєння парами хлору дітей з Турбівської громади Вінниччини провели перевірку в аквапарку «7 океан». Висновки логічні – жодних порушень не виявлено.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, 5 січня був зафіксований випадок групового інгаляційного отруєння хлором 16 дітей, мешканців Вінницької області. Деяких з них госпіталізували.

Організовано групу привезли до аквапарку, де діти відпочивали протягом дня. А потім виявилися симптоми отруєння. Батьки звинувачували керівництво закладу у тому, що жодного попередження про допустимий час перебування у контакті з водою в аквапарку не попереджали. Діти бавились, скільки хотіли…

Після резонансної новини про отруєння у «Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики МОЗ України» взялись за перевірку. Проте дістатися приміщення для збору аналізів фахівці змогли лише 9 січня. На Різдвяні свята у закладі вирішили відпочити.   

Фахівці відібрали 7 зразків повітря на визначення вмісту хлору, а також 7 зразків води з чаш зазначених басейнів на визначення запаху, рН (водневий показник) і хлору залишкового вільного.

«За результатами лабораторних досліджень, перевищень вмісту хлору в повітрі аквапарку та хлору залишкового вільного у воді з чаш басейнів не виявлено», — йдеться у повідомленні центру контролю та профілактики.

В інтерв’ю журналістам менеджмент аквапарк спростовував натяки на провину.