Епоха Домбровського: 10 років потому

Новини Вінниці / Епоха Домбровського: 10 років потому

7 квітня, але 10 років тому,  в Вінницькій обласній державній адміністрації оплесками та квітами проводжали губернатора Олександра Домбровського, звільненого Указом новообраного тоді президента Януковича.

7 квітня, але 10 років тому, в Вінницькій обласній державній адміністрації оплесками та квітами проводжали губернатора Олександра Домбровського, звільненого Указом новообраного тоді президента Януковича.

Олександр Георгійович донині вважається в Україні рекордсменом за терміном перебування на посаді голови ОДА.  А ті роки називають «золотим часом Вінниччини», адже область демонструвала небачений економічний підйом і вперше (!) за багато років – консолідацію усіх гілок місцевої влади. Це був період сильної й ефективної командної гри, націленої на результат. Домбровському та його однодумцям вдалося ефективно залучати інвестиції в будівництво нових і модернізацію діючих підприємств. Область першою в Україні впроваджувала нові технології альтернативної енергетики й енергоефективності.

Було  відроджено Вінницький аеропорт, швидкими темпами будувалися й ремонтувалися сільські школи, дитячі садочки, ФАПи. Комп’ютеризувалися всі школи Вінниччини. У Вінниці було відкрито Генеральне консульство Республіки Польща, робота якого й нині поширюється на чотири області України. Створювалися сільські кооперативи та нові робочі місця в містах і селах. Там запрацювали нові соціальні центри для дітей з обмеженими можливостями і для людей поважного віку. Загалом, було кардинально змінено структуру сільськогосподарського виробництва.  Із 23-го місця в рейтингу економічного розвитку областей  України Вінниччина піднялася в лідери!

"Здається, це було зовсім недавно… Але минуло вже 10 років. Губернатором Вінниччини я відпрацював, здається, найдовший термін (із 4 лютого 2005-го по 6 квітня 2010) – усю каденцію Президента Ющенка, - написав на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Домбровський. -  Сьогодні ж прекрасно розумію, які  серйозні економічні наслідки потягне за собою пандемія коронавірусу  для всього світу, для України (а в нас ще й війна!), для моєї рідної Вінниччини; які нові, раніше не передбачувані,  виклики постають  перед  усіма нами. Я абсолютно свідомо відійшов від влади, що дає можливість подивитися на всі нинішні процеси  з винятковою об`єктивністю.  Бути людяними та патріотичними фахівцями-прагматиками – ось чого вимагає від нас час!  Саме цього, а не політичного популізму. І  якщо мій досвід і мої знання будуть потрібні, я готовий ними ділитися. 

А нашим медикам, які нині рятують життя вінничан, ми з друзями допомагаємо, як кажуть, тут і зараз. І закликаємо робити так усіх, хто має таку можливість!

Щиро вдячний друзям, які зробили мені такий подарунок -  цей ностальгічний міні-фільм, який нагадав і прекрасні, і складні роки  життя…  У день чудового християнського свята Благовіщення Пресвятої Богородиці,   бажаю усім добра, світлої віри, чесних вчинків та оптимізму! 

 

admin

7 квітня, 2020