Екстрадиція чи суд у Вінниці? У поліції опинились перед вибором щодо дрифтера з Молдови

Новини Вінниці / Екстрадиція чи суд у Вінниці? У поліції опинились перед вибором щодо дрифтера з Молдови

В ізоляторі тимчасового тримання перебуватиме 23-річний громадянин Республіки Молдова, поки у Вінницькому міськсуді йому не оберуть запобіжний захід. Молода людина вже стала відомою у місті завдяки дрифту 18 січня на площі Ліверпуль та Європейській.

Як писав NaПарижі, автомобіль Ford Fusion правопорушника зупинили працівники патрульної поліції в ніч на 19 січня у Вінниці. Під час огляду у салоні транспортного засобу вилучили зброю.

Нині у відділі комунікації поліції Вінницької області зазначають, що слідство готує необхідні матеріали щодо застосування екстрадиційного арешту до затриманого, який розшукується Інтерполом за вчинення хуліганства на території Республіки Молдова. Відповідне клопотання направлено до суду.

До того ж Вінницьке районне управління поліції розслідує кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство). Таке правопорушення карається ув’язненням терміном до чотирьох років.

Таким чином, чоловіка можуть або передати молдавській стороні, або спочатку судити у Вінниці за фактом хуліганства. Хоча перший варіант не виключає другий…