Експоліцейського з Вінниччини разом зі спільниками судитимуть за грабіж та побиття своїх жертв

Новини Вінниці / Експоліцейського з Вінниччини разом зі спільниками судитимуть за грабіж та побиття своїх жертв

На Вінниччині до суду направлено обвинувальний акт стосовно вже колишнього офіцера поліції Калинівського відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області та його спільників. Чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі.

На Вінниччині до суду направлено обвинувальний акт стосовно вже колишнього офіцера поліції Калинівського відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області та його спільників. За низку зухвалих грабежів у Вінниці чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляють у пресслужбі ДБР, слідством встановлено, що поліцейський спільно із трьома іншими чоловіками вирішили протиправно примусити двох громадян до відшкодування завданої ними майнової шкоди через пошкодження автомобілів. 

Так, 6 травня 2020 року у Вінниці зловмисники проникли до помешкання однієї із своїх жертв, де із застосуванням фізичного насильства вимагали кошти та інформацію про місце проживання іншої особи. У ході сутичок власник помешкання і двоє його сусідів отримали множинні удари ногами та дерев’яною биткою. Одному із них вдалося втекти та повідомити про подію правоохоронцям.

Далі зловмисники рушили до наступного потерпілого, у якого також вимагали гроші.

Враховуючи той факт, що у чоловіків не виявилось потрібної суми, поліцейський та його спільники вирішили викрасти побутову та комп’ютерну техніку в двох потерпілих. Загальна вартість викраденого становить близько 5 000 гривень.

Після цього правопорушники вивезли 3 «терпіл» на відкриту ділянку місцевості, де із застосуванням насильства змусили одного із них написати боргову розписку про повернення грошових коштів в сумі 1 000 доларів, а інших – розписку про відсутність претензій. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи потерпілим було нанесено легкі тілесні ушкодження.

Вночі 7 травня 2020 року офіцера поліції та трьох цивільних осіб було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено їм про підозру.

Таким чином, вже колишній правоохоронець та троє громадян обвинувачуються у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, з погрозою застосування такого насильства, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з проникненням у житло (ч. 3 ст. 186 КК України).

Макс Мельник

28 листопада, 2020