Ексголова Вінницької облради Анатолій Олійник отримав нову посаду

Новини Вінниці / Ексголова Вінницької облради Анатолій Олійник отримав нову посаду

Колишній голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник став заступником директора обласного центру зайнятості. Нагадаємо, перед обранням до облради у 2015 році він майже рік очолював службу зайнятості Вінниччини.

Колишній голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник став заступником директора обласного центру зайнятості. Нагадаємо, перед обранням до облради у 2015 році він майже рік очолював службу зайнятості Вінниччини.

Згідно із законодавством, Анатолій Олійник після закінчення каденції в облраді мав право повернутися на свою попередню посаду. Але, як розповів NаПарижі екс-голова обласної ради, він не мав наміру конфліктувати із нинішньою очільницею служби Галиною Скоковською, тим паче, що зі своїми обов'язками на посаді вона справляється непогано:   

- Людина працює на посаді директора, тому, в принципі, я запропонував компроміс. Посада заступника мене цілком влаштовує, а роботи багато - адмінтерреформа, карантин, допомога підприємцям. Зараз по області 60 мільйонів гривень потрібно виплатити підприємцям та тим, хто втратив роботу. Крім того, є ціла низка питань, які не вирішуються роками. Це все, що стосується матеріально-технічного забезпечення центрів зайнятості, стану будівель, оргтехніки тощо. Тому, як заступник, буду відповідати переважно за всі питання матеріально-технічного забезпечення служби зайнятості.

- За обласною радою сумуєте? Які Ваші враження від перших тижнів роботи нового складу облради?

- За великим рахунком, якби я сказав, що не сумую, я, мабуть, скривив би душею. Які б у нас дискусії не були і з виконавчим апаратом, і депутатським корпусом, я до цього абсолютно нормально ставився. Був колектив, який вирішував багато питань. До того ж, не просто бездумно кнопкодавлячи, а висловлюючи свою точку зору, відстоюючи її, відстоюючи інтереси жителів області.

Зізнаюсь чесно, я - людина, яка вболіває, щоб у цій державі процвітала демократія, а не безлад і якийсь "базар". А демократія - це диктатура. Диктатура Закону для всіх без винятку. Мені здається, що на своїх посадах - і голови району, і голови ОДА та облради я все робив для того, щоб утверджувати якраз такі принципи.

Що ж стосується оцінок роботи чи перших вражень від облради восьмого скликання, то дуже мало часу пройшло, щоб робити якісь висновки. Але ви пам'ятаєте, як нас критикували, наприклад, за одного із заступників... Хоча це рішення колегіального органу. Зрештою, ці питання не я повинен оцінювати, я думаю, що дасть оцінку громада Вінницької області, люди. Я знаю, що там є фахові, висококласні професіонали своєї справи. Хай навіть не у сфері місцевого самоврядування, а у сферах виконавчої влади, правоохоронних органів, але можна почитати законодавство й зорієнтуватися і в повноваженнях, і в іншихп итаннях. Так що, успіхів їм і дай Боже, щоб на Вінниччині все було добре.      

Сергій Маламура

17 грудня, 2020