Дитина без частини руки, тіло матері в глибоких укусах: результат дайвінгу туристів в Єгипті

Новини Вінниці / Дитина без частини руки, тіло матері в глибоких укусах: результат дайвінгу туристів в Єгипті

Сім'я український туристів відпочиваючи у Єгипті в Шарм-ель-Шейху постраждала від акули. Матір отримала глибокі рани від укусів. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Обоє вже прооперовані.

Сім'я український туристів відпочиваючи у Єгипті в Шарм-ель-Шейху постраждала від акули. Матір отримала глибокі рани від укусів. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Обоє вже прооперовані.

Як повідомили у joinup, трагедія відбулась 25 жовтня під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт. Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми.

Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали.

Всі постраждалі перебувають у лікарні. За наявною у нас від приймаючої сторони інформацією, їм надається вся необхідна медична допомога. Матір отримала глибокі рани від укусів. 12-річна дитина втратила частину руки нижче ліктя. Обоє вже прооперовані.

За попередньою інформацією, всі витрати на надання екстреної допомоги та лікування постраждалих туристів у Єгипті відшкодує уряд Єгипту.

За інформацією від страхової компанії, заняття підводним плаванням належить до виключень зі страхових випадків, як зазначено у страховому полісі, а отже — нещасний випадок не підлягає страховому відшкодуванню.

У  JOIN UP! заявили:

"Ми постійно перебуваємо на зв’язку з приймаючою стороною у Єгипті. Щойно з’явиться нова інформація, зможемо повідомити деталі про стан постраждалих.

Ми щиро шкодуємо через настання цієї трагічної надзвичайної ситуації і зі свого боку готові надати підтримку постраждалим для їх повернення до України, щойно на це дадуть дозвіл лікарі".

Ірина Заіковата

27 жовтня, 2020