Директора медколеджу затримали на хабарі у Гайсині, до операції на Вінниччині лише залучалися столичні поліцейські з метро

Новини Вінниці / Директора медколеджу затримали на хабарі у Гайсині, до операції на Вінниччині лише залучалися столичні поліцейські з метро

Вінницькі та столичні силовики за підозрою у отриманні неправомірної вигоди затримали директора Гайсинського медколеджу. Через власні джерела NaПарижі з’ясував, що операція правоохоронців відбувалася саме у Гайсині.

Вінницькі та столичні силовики за підозрою в отриманні неправомірної вигоди затримали директора Гайсинського медколеджу. Через власні джерела NaПарижі з’ясував, що операція правоохоронців відбувалася саме у Гайсині.  

Нагадаємо, 10 січня з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва NaПарижі писав, що її співробітниками разом із колегами з Управління поліції в метрополітені за підозрою в отриманні хабара затримано керівника одного з медколеджів Вінниччини.

У прокуратурі Києва зазначали, що посадовець отримав двома «траншами» - по 25 тисяч гривень. Тобто загалом – 50 тисяч. І саме після отримання другої частини його й затримали.

В пресцентрі УСБУ у Вінницької області зазначали, що «перший «транш» складав 20 тисяч, а другий – 25».

Обидва відомства повідомляли, що наразі «затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу».

Наразі відомо, що мова йде про директора закладу у Гайсині, і саме у райцентрі на Вінниччині його затримували. Але виникають питання не тільки щодо неузгодженості офіційної інформації двох відомств. Чому на Вінниччині працювали правоохоронці, задача яких обмежується охороною правопорядку у метро? Чи є об’єкти Київського метрополітену у Гайсині?.. Чи були підозри у силовиків, які спочатку вели операцію, у тому, що місцева прокуратура і поліція можуть бути пов’язані з керівником закладу, а відтак - «злити» йому відпрацювання та зірвати операцію? Чи пов’язане залучення столичних силовиків із тим, що нинішній очільник управління Служби Безпеки раніше працював у Києві?..