Двом вінницьким правоохоронцям повідомили про підозру через «терор» водія, вимагання та «віджим» автівки

Новини Вінниці / Двом вінницьким правоохоронцям повідомили про підозру через «терор» водія, вимагання та «віджим» автівки

Слідчі Територіального управління ДБР Хмельницького та прокурори Вінницької обласної прокуратури за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру інспекторові сектору реагування патрульної поліції та оперуповноваженому Гайсинського райуправління на Вінниччині.

Як повідомляють у пресслужбах ТУ ДБР Хмельницького та Вінницької обласної прокуратури, 27 квітня цього року поліцейські зупинили водія автівки на підставі того, що він начебто перебував у стані наркотичного сп’яніння. Вони пообіцяли водію не складати на нього адмінпротокол, якщо отримають 15 тисяч гривень. Для «гарантії» отримання коштів поліцейські забрали у водія документи на авто та паспорт для виїзду за кордон.

Через деякий час поліцейські зупинили цього ж водія та почали вимагати у нього документи на авто, які ж самі і вилучили. Вони погрожували водію скласти адміністративний протокол через відсутність документів та забрали у нього автомобіль та ключі від нього.

Чоловік зміг дати поліцейським лише частину хабаря, тому вони повернули йому тільки авто.

Оперуповноважений поліції підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України), а інспектор сектору реагування – ще й у незаконному заволодінні документами та у незаконному заволодінні паспортом (ч. 1 та ч. 3 ст. 357 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

22 грудня, 2021