Двом посадовцям Держлісу на Вінниччині повідомили про підозру у нанесенні мільйонних збитків державі через незаконну рубку лісового масиву

Новини Вінниці / Двом посадовцям Держлісу на Вінниччині повідомили про підозру у нанесенні мільйонних збитків державі через незаконну рубку лісового масиву

Посадовцю Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та інженеру Жмеринського лісового господарства повідомили про підозру через незаконні вирубки, що завдало державі збитків на 2 млн грн.

Як повідомляють у пресслужбах ТУ ДБР у Хмельницькому та Вінницької обласної прокуратури, у червні 2020 року працівники Держлісу дозволили суцільні рубки деревини на території Жмеринського лісгоспу, які не були передбачені проєктом організації та розвитку лісгоспу. Через це було незаконно зрубано майже 300 дерев.

За даними слідства, інженер лісгоспу підготував та підписав лісорубний квиток для суцільної рубки деревини. Водночас інженеру, а також посадовцю обласного управління, який затвердив відповідні документи, було відомо, що зазначена рубка у вказаному кварталі не передбачена проєктом.

Особам повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Вирішується питання щодо відсторонення вказаних осіб від посад та вчиняються дії щодо відшкодування збитків, завданих державі.

Макс Мельник

20 січня, 2023