Двох молодих вінничан підозрюють у катуванні

Новини Вінниці / Двох молодих вінничан підозрюють у катуванні

У вінницькій поліції відкрито кримінальне провадження за фактом катування. У скоєнні злочину підозрюються молоді вінничани, які вже є фігурантами іншої «справи», що розглядається у Вінницькому міськсуді.

У вінницькій поліції відкрито кримінальне провадження за фактом катування. У скоєнні злочину підозрюються молоді вінничани, які вже є фігурантами іншої «справи», що розглядається у Вінницькому міськсуді.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, про те, що 18-річного студента коледжу жорстоко побили у поліції дізналися 23 грудня від медиків. Хлопець змушений був звернутися до лікарів через погіршення стану здоров’я.

Тоді слідчо-оперативна група з’ясувала, що постраждалого побили двоє юнаків. Все почалося з того, що між студентом та ними виник конфлікт. Ввечері ці двоє недоброзичливців викликали студента «на розмову». Ймовірно, щоб поквитатися.

Саме на подвір’ї хлопці почали знущатися та бити «опонента». У поліції зазначають, що зловмисники «вчиняли дії, що не відповідають загальноприйнятим нормам моралі, принижували його людську гідність». Крім того, нападники вимагали гроші.

Також студента залякали розправою у разі, якщо він комусь розповість про «розборки». Можливо через це він і не звертався одразу до поліції. Однак наступного дня стан хлопця погіршився. Йому викликали швидку допомогу, а потім госпіталізували.

Вже за кілька годин зловмисників віком 19 та 16 років поліцейські затримали. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Цікаво те, що затримані є фігурантами кримінального провадження за фактом грабежу, яке наразі розглядається в суді. Але Феміда вважала, що тримати під вартою хлопців не треба. Як нині вирішить, стане ясно найближчим часом.

За фактом нападу на студента у поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 127 КК України (катування), що передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. 
Одному з затриманих оголошено про підозру. Готуються матеріали для оголошення про підозру другому зловмиснику.

Макс Мельник

26 грудня, 2019