Двоє вінницьких поліцейських фігурують у справі про вимагання хабара

Новини Вінниці / Двоє вінницьких поліцейських фігурують у справі про вимагання хабара

Чи матиме справа про затримання на гарячому вінницьких правоохоронців гучне продовження? Якщо у ТУ ДБР у Хмельницькому заявили, що 26 листопада у Вінниці після отримання хабара на одного поліцейського одягли кайданки, то в управлінні СБУ кажуть про двох причетних до отримання 1 тисячі доларів.

Чи матиме справа про затримання на гарячому вінницьких правоохоронців гучне продовження? Якщо у ТУ ДБР у Хмельницькому заявили, що 26 листопада у Вінниці після отримання хабара на одного поліцейського одягли кайданки, то в управлінні СБУ кажуть про двох причетних до отримання 1 тисячі доларів.

Зазначимо, що кошти вимагали та отримали, обіцяючи, що в поліції закриють провадження щодо крадіжки. Підозрюваний вінничанин погодився заплатити, а коли приніс долари, вимагачів «пов’язали». Затримали правоохоронця біля місця роботи – відділу поліції на вулиці Пирогова.   

В прес-центрі УСБУ у Вінницькій області вказують, що у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 КК України, одного із зловмисників, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці затримали поруч із робочим місцем. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Наразі щодо іншого фігуранта відбуваються процесуальні дії. Обидва фігуранти провадження – старші оперуповноважені.

Триває досудове слідство.

Якщо слідство доведе причетність обох поліцейських, можуть виникнути підозри, що це єдиний випадок, коли люди у погонах пропонують «вирішити» питання з підозрюваними?..

Макс Мельник

30 листопада, 2020