Двоє вінницьких педагогів претендують на "нобелівську премію" для вчителів

Новини Вінниці / Двоє вінницьких педагогів претендують на "нобелівську премію" для вчителів

Викладач «політехніки» з Вінниці увійшов в топ-50 рейтингу Global Teacher Prize Ukraine 2020. В університеті його називають «топовим претендентом» і бажають перемоги.

Двоє вінницьких педагогів - Сергій Барбан та Валентина Воронецька увійшли до напівфіналу  Global Teacher Prize Ukraine 2020. Конкурс називають "нобелівської премією" для вчителів, переможець отримує премію у сумі 250 тисяч гривень.

Зазначимо, що Сергій Барабан викладає у  Вінницькому технічному ліцеї. У його візитівці йдеться: "Окрім школи, Сергій викладає комп’ютерне моделювання в МАН і технічному університеті. Також він є членом правління організації «ІТ-скаутс», мета якої — поєднання скаутського руху із сучасними інформаційними технологіями. Разом з учнями Сергій придумує різні стартапи, які неодноразово перемагали на конкурсах. Також вчитель знімає уроки для YouTube-каналу, а в соцмережах популяризує робототехніку.

Педагог зазначає, що для нього найважливіше "особистісний ріст учня з часом — ось що для мене важливо».

Валентина Воронецька працяє в «Гуманітарній гімназії №1 ім. Пирогова Вінницької міської ради». Викладає такі предмети, як всесвітня історія, громадянська освіта, економіка

Валентина є регіональним координатором неформальної освіти EdCamp у Вінниці. Здобула перемогу у двох міжнародних конкурсах від Trans.History за найкращий план уроку. Брала участь в українсько-грузинському обміні «ERASMUS». Її розробку «Україна-ЄС» надруковано в підручнику «Людина і світ». Учні Валентини неодноразово перемагали у ІІ та ІІІ етапах олімпіад з історії та економіки. Методичними напрацюваннями вчителька ділиться з колегами, виступаючи з лекціями у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М.Коцюбинського.

«Серед моїх учнів є багато успішних, чиї долі маленьких людей я поблагословила як учитель. І сьогодні пишаюсь їхніми досягненнями».

Зазначимо, що наступним етапом конкурсу стане визначення ТОП-10. Ім’я переможця оголосять 3 жовтня 2020 року.

 

Марина Карабай

21 серпня, 2020