Двоє нардепів з Вінниччини активізували роботу на своїх округах у боротьбі з COVID-19

Новини Вінниці / Двоє нардепів з Вінниччини активізували роботу на своїх округах у боротьбі з COVID-19

Народні депутати Лариса Білозір (ОВО №15) та Микола Кучер (ОВО №17), оголосили про відкриття оперативних штабів у боротьбі з поширенням короновірної хвороби на території області.

Народні депутати Лариса Білозір (ОВО №15) та Микола Кучер (ОВО №17), оголосили про відкриття  оперативних штабів у боротьбі з поширенням короновірної хвороби на території області.

Про це народні депутати повідомили на своїх сторінках у соціальній мережі фейсбук.

Нині медики районних лікарень знаходяться на передовій боротьби з епідемією. У Вінницькій області визначили 21 лікувальний заклад, де надаватимуть допомогу у разі виявлення хворих на коронавірус. У межах округів, якими опікуються Микола Кучер та Лариса Білозір розташовані 7 медичних закладів, що потрапили до цього переліку: Ладижинська, Тростянецька, Гайсинська, Бершадська, Шаргородська, Тульчинська, Томашпілька ЦРЛ.

"Ми створили тимчасовий гуманітарний оперативний штаб 15 округу і розпочали процес забезпечення першочергових потреб медичних закладів 5 районів Вінниччини. Із перших днів карантинних заходів ми контактуємо з медиками та іншими екстреними службами районів для збору оперативної інформації щодо їх першочергових потреб у цей нелегкий час. На жаль, масштабні закупівлі зараз дуже обмежені через хаос з цінами та відсутність централізованих поставок засобів індивідуального захисту. Але ми все ж шукаємо і, на щастя, знаходимо прийнятні варіанти",- зазначила Лариса Білозір у своєму дописі у фейсбук.

Минулого тижня Лариса Білозір профінансувала закупівлю 187 респіраторів класу FFP3 для томашпільских медиків. Також сьогодні усім лікувальним закладам 15 округу було надано допомогу у вигляді дезінфектора, захисних окулярів, халатів стерильних, господарських рукавиць та 500 літрів пального для районних відділків поліції.

Схожий алгоритм дій і на 17 окрузі. Микола Кучер разом із головними лікарями промоніторив ситуацію та зібрав потреби в лікарнях свого округу. І одразу ж включився у процес.

"Через те, що стрімко зріс попит на засоби індивідуального захисту і їх майже неможливо знайти у потрібний кількості. Постійно необхідно контактувати з постачальниками, бо ситуація змінюється кожної хвилини. Зараз дуже складно знайти великі партії та все необхідне. Але ми робимо все, щоб максимально забезпечити необхідними засобами лікарні нашого 17 округу.

У вівторок, маємо отримати перші замовлення масок, дезінфектантів, рукавичок, захисних костюмів тощо для наших районних лікарень, територіальних центрів для людей похилого віку та інших закладів. Наше завдання зараз забезпечити всім необхідним людей, що по своїй роботі мають постійний контакт з людьми - медиків, працівників ДСНС, соціальних працівників ",- йдеться у повідомленні Миколи Кучера.

Варто зазначити, що народні депутати Микола Кучер та Лариса Білозір єдині з вінничан у Верховній Раді, хто заявили, що перерахують власну заробітну плату на потреби лікарень своїх округів.

Нагадаємо, перші клінічні прояви COVID-19 у хворих в Китаї з'явились 8 грудня 2019 року. А перший офіційний випадок хвороби на території України було підтверджено вже 2 березня цього року. Фактично вірусу знадобилось три місяці, щоб здолати ланцюжок контактів людей та відстань континентів і дістатись з Азії до нашої країни. Це добре демонструє темпи поширення хвороби і якщо не вживати термінових заходів, ситуація може вийти з-під контролю.

Під час публікації новини надійшла інформація, що ще двоє народних обранця з Вінниччини Геннадій Вацак (ОВО №16) та Олег Мейдич (ОВО №18) також підхопили таку ініціативу у своїх округах.

admin

24 березня, 2020