Двоє нардепів від Вінниччини не хотіли «відпускати» Ірину Луценко з Ради: «прикипіли серцем» чи злякались В’ятровича?

Новини Вінниці / Двоє нардепів від Вінниччини не хотіли «відпускати» Ірину Луценко з Ради: «прикипіли серцем» чи злякались В’ятровича?

Двоє народних депутатів від Вінниччини сьогодні були серед тих 57-ми, хто утримався при голосуванні за постанову про дострокове припинення повноважень депутатки від «Європейської Солідарності» Ірини Луценко. Ще 34 нардепи проголосували проти, а підтримали постанову 275 парламентаріїв.

Двоє народних депутатів від Вінниччини сьогодні були серед тих 57-ми, хто утримався при голосуванні за постанову про дострокове припинення повноважень депутатки від «Європейської Солідарності» Ірини Луценко. Ще 34 нардепи проголосували проти, а підтримали постанову 275 парламентарів.  

Заяву про складення повноважень пані Ірина написала сама. Раніше чоловік депутатки Юрій Луценко повідомив, що з Ради вона хоче піти через проблеми із серцем.

Здавалося б, підтримати постанову колеги Ірини Луценко мали б одноголосно: як слушно зауважив перед голосуванням спікер Дмитро Разумков, «силоміць» людину в парламенті тримати не можна. Але голосувати «проти» депутатів переконував відомий своєю часто проросійською позицією нардеп від «Слуги народу» Максим Бужанський.  

Його мотивація – відомий історик-публіцист та колишній голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. За словами М.Бужанського, саме «націоналіст» В’ятрович має прийти до парламенту за списком «ЄС» після того, як з ради піде І.Луценко. Адже наступний номер у списку – Наталія Бойко – стала радницею прем’єр-міністра, а далі за нею – саме такий «страшний» для Бужанського «українізатор».

Можливо саме тому найбільше із тих, хто проголосував «проти» або ж утрималися, було у фракції ОПЗЖ. Частково дослухались до «лякання» В’ятровичем і «слуги», серед яких і депутат від вінницького округу №12 Анатолій Драбовський. Утримався при голосуванні також член фракції «Батьківщина» Олег Мейдич, обраний в окрузі №18 на Вінниччині. Решта вінницьких депутатів проголосували за постанову.  

Важко сказати, чому А.Драбовський та О.Мейдич не дуже хотіли «відпускати» з Ради Ірину Луценко: не віриться, що злякалися появи в парламенті В’ятровича… Може «прикипіли» до пані Ірини всім серцем і будуть сумувати за нею?..