Двоє АТОВців з Вінниччини вважаються без вісти зниклими на Донбасі

Новини Вінниці / Двоє АТОВців з Вінниччини вважаються без вісти зниклими на Донбасі

У Центральному обліку генетичних ознак людини в Україні міститься 1002 ДНК-профілів невпізнаних загиблих із зони проведення АТО/ООС. Станом на 24 липня 2020 року установлено 596 збігів щодо ймовірної спорідненості невпізнаних трупів та їхніх родичів

Двоє АТОвців з Вінниччині знаходяться в розшуку, як безвісти зниклі особи. Про це повідомили у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області. 

Зазначимо, що в Україні продовжується ідентифікація тіл осіб, загиблих в зоні проведення АТО/ООС. Загалом у Центральному обліку генетичних ознак людини в Україні міститься 2249 ДНК-профілів невпізнаних трупів, з них 1002 ДНК-профілів невпізнаних загиблих у зоні АТО/ООС.

Станом на 24 липня 2020 року установлено 596 збігів щодо ймовірної спорідненості невпізнаних трупів та їхніх родичів. Подальша робота з ідентифікації невпізнаних трупів проводиться органами досудового розслідування. Родичі зниклих можуть звернутися та надати свої ДНК-профілі для порівняння зі зразками, які є у базі. Можливо, це допоможе у пошуках. 

Зазначимо, що рішення про створення єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, тобто в зоні проведення АТО/ООС, було прийнято лише в серпні минулому році. До цього навіть точної кількості осіб, які вважались зниклими, не було відомо. Судячи з кількості ДНК-профілів тисячі з них вже поховані, як невідомі солдати.

 

 

 

 

Марина Карабай

10 серпня, 2020