Двічі продав: на Вінниччині лісничий налагодив схему махінацій з документами

Новини Вінниці / Двічі продав: на Вінниччині лісничий налагодив схему махінацій з документами

Силовики на Вінниччині затримали лісничого Держлісу, який налагодив надзвичайно просту схему крадіжок деревини. Її реалізували як по справжнім документам, так і по дублікатам. У підсумку вирубали і офіційно продали один обсяг, а по факту – удвічі більший. «Надлишок» коштів лісничий забирав собі.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.   

«За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури слідчими Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому затримано на одержанні неправомірної вигоди лісничого одного з державних підприємств Вінницької області», - йдеться у повідомлені.

За попередніми даними слідства, затриманий налагодив схему, за якою двічі реалізовував лісопродукцію на підставі одних і тих самих документів.

Перша партія деревини реалізовувалася від імені державного підприємства офіційно, на другу партію видавалася та ж сама товарно-транспортна накладна, прикріплювалися ті ж самі бирки для маркування деревини, що слугувало способом маскування злочинної діяльності.

Неправомірна вигода від таких оборудок була «бонусом» для лісничого.

«Наразі прокурорами готується повідомлення лісничому про підозру. Проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів. Оперативний супровід здійснювався Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України», - зазначають у прокуратурі.

Пресслужба ТУ ДБР у Хмельницькому подає інформацію дещо під іншим кутом. У бюро кажуть про обвинувачення інженера лісгоспу Вінниччини у завданні державі збитків на майже 1 млн грн.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно інженера Могилів-Подільського лісового господарства, недбалість якого спричинила тяжкі наслідки. Обвинувальний акт скеровано до суду», - вказується у повідомленні.

Слідство встановило, що працівник лісгоспу в червні 2019 року під час підготовки документації для проведення планової суцільної рубки лісу провів хибні вимірювання земельної ділянки. У результаті протиправно зрубано 107 дерев, серед яких були переважно дуби, а також граби та клени.

Макс Мельник

30 червня, 2022