Дві клінічні смерті та 29 операцій: у Вінниці врятували життя військовому

Новини Вінниці / Дві клінічні смерті та 29 операцій: у Вінниці врятували життя військовому

Двічі клінічна смерть… 29 операцій… 9 місяців лікування… А його бадьорості і оптимізму, сьогодні, вистачить на десятьох. 29-рчний Сергій з 2018 року у лавах ЗСУ, професійний військовий. З перших днів він на війні, пройшов тяжкий бойовий шлях. Вінницьким лікарям вдалось його врятувати.

«В жовтні 2022 року отримав важке поранення органів черевної порожнини, магістральних судин з важкою крововтратою, множинні переломи кісток нижніх кінцівок з масивним дефектом мʼяких тканин і кісткової тканини. Неймовірний професіоналізм лікарів на первинних етапах надання медичної допомоги врятував Сергія поблизу лінії фронту», - у Facebook написав хірург Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова Ілля Гуменчук.

Через тиждень після поранення Сергія перевели до Вінниці, де у реанімаційному відділенні продовжується боротьба за його життя...

«Далі день за днем, операція за операцією, команда різнопрофільних лікарів справлялися з важкими пораненнями, турбота і догляд медичного персоналу повертали Сергію віру в себе, зʼявлялась надія, що все буде добре. Але самою найціннішою підтримкою для нього є дружина Вікторія, яка завжди поряд, допомагає, стимулює, надихає», - зазначає медик.

Він переконує, що «найгірше позаду». А попереду у Сергія ще операція по відновленню функції кінцівки.

«Він планує повернутися до Збройних Сил, захищати рідну країну. А ще мріє, після Перемоги, відбудувати свій будинок, знищений окупантами. Українці незламні!!! Ми сильна нація!!!», - запевняє І.Гуменчук.