Два вінницьких заклади потрапили до ТОП-20 за версією Ranking Web of Universities

Новини Вінниці / Два вінницьких заклади потрапили до ТОП-20 за версією Ranking Web of Universities

Опубліковано рейтинг українських навчальних закладів за версією Ranking Web of Universities. Два вінницьких університети потрапили до першої двадцятки.

Рейтинг Ranking Web of Universities опублікували на сайті Webometrics. До трійки найкращих університетів країни увійшли два київські виші та один у Сумах. У першій десятці – кілька вишів Харкова, і по одному з Дніпра та Львова.

Так, Київський національний університет імені Тараса Шевченка посів перше місце, НТУ Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського – друге, а Сумський державний університет – третє місце.

До першої десятки найкращих вишів України також потрапили Національний авіаційний університет; Харківський національний університет радіоелектроніки; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна; НТУ Харківський політехнічний інститут; Національний університет біоресурсів та природокористування України; Національний університет; Львівська політехніка; НТУ Дніпровська політехніка.

Найвища «сходинка» серед вінницьких у ВНТУ (13-е місце).

Для порівняння - Київський національний університет технологій та дизайну – 14 місце, Національний університет Києво-Могилянська академія на 23 місці, а Київський університет імені Бориса Грінченка – на 58 місці…

На 20-му ВНМУ ім.Пирогова. А ДонНУ ім.Стуса (Вінниця) зайняв 29 рейтингове місце

На 88-ій позиції Вінницький державний педагогічний університет ім.Коцюбинського. 

У Вінницького торгово-економічного інституту 146 місце, у ВНАУ – 163-е, Вінницька академія неперервної освіти – на 179-му.

На 289-му розташувався Вінницький кооперативний інститут, на 302-му – Вінницький інститут конструювання одягу та підприємництва. Загалом оцінювались показники 313 закладів.  

Олег Верлан

4 лютого, 2022