Два вінницьких університети покращили показники у національному рейтингу

Новини Вінниці / Два вінницьких університети покращили показники у національному рейтингу

Опубліковано щорічний рейтинг українських університетів за показниками бази даних SciVerse Scopus, яка відслідковує цитованості наукових статей, що публікуються навчальним закладом або його співробітниками. Найкращий з вінницьких закладів займає позицію у третій десятці.

Опубліковано щорічний рейтинг українських університетів за показниками бази даних SciVerse Scopus, яка відслідковує цитованість наукових статей, що публікуються навчальним закладом або його співробітниками. Найкращий з вінницьких закладів займає позицію у третій десятці.

Освіта.ua опублікував перелік з 177 закладів освіти. Донецький національний університет ім. Василя Стуса, розташований  у Вінниці, втративши дві позиції з минулорічного рейтингу, опустився на 21 місце.

Вінницький національний технічний університет посів 28 місце, що на 12 сходинок вище ніж в 2019 році.

Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова погіршив показники – заклад опустився на дві позиції та займає 50 сходинку. 

На 111 місці Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського (це на 46 пунктів вище минулорічного показника). 

Вінницький національний аграрний університет на 123 сходинці. 

Зазначимо, що всього до переліку увійшло 177 закладів освіти. Наведемо першу десятку. Найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 93 (89 у рейтингу 2019 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 73 (70) та Львівський національний університет імені Івана Франка — 64 (60).

На четверту сходинку піднявся Одеський національний університет ім. Мечникова 62 (60). На п’ятому місці із індексом 61 (61) Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, що втратив дві позиції у порівнянні з минулим роком.

Не змінили свої позиції у порівнянні з 2019 роком НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» із показником 60 (54) та Донецький національний медичний університет із індексом 48 (46). На восьму сходинку піднявся Національний університет «Львівська політехніка», що має у своєму активі 45 пунктів за індексом Гірша.

Сумський державний університет покращив минулорічний результат на три позиції і опинився на 9-му місці. Замикає першу десятку Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» із індексом Гірша 45.

Олеся Рудницька

10 квітня, 2020