Два снаряди потрапили у нафтоналивний термінал на Брянщині

Новини Вінниці / Два снаряди потрапили у нафтоналивний термінал на Брянщині

Ранком 30 квітня російська система протиповітряної оборони нібито запобігла проникненню військового літака з боку України на територію Брянської області РФ, але в ході інциденту до резервуарів з нафтопродуктами у селищі Жеча Стародубського району потрапили два снаряди.

«Сьогодні вранці о 6:50 російськими засобами протиповітряної оборони було виявлено літак ЗСУ. При виконанні дій, спрямованих на недопущення проникнення об'єкта на територію Російської Федерації, до населеного пункту Жеча Стародубського округу потрапило два снаряди», - йдеться в Telegram-каналі губернатора Брянщини Олександра Богомаза.

Глава області зазначив, що внаслідок події вибуховою хвилею пошкодило обшивку технологічних будівель нафтоналивного терміналу та прилеглу територію.

«Наразі на місці працюють оперативні служби. Жертв немає. Ведуться оперативні заходи», – запевнив Богомаз.

Вчора, 29 квітня, у ході засідання Брянської обласної думи губернатор зазначив, що прикордонні райони області потрапляють під обстріл ЗСУ, але запевнив, що у всіх випадках залпами у відповідь російські військові знищують українські вогневі точки. У той же час, як пише видання «НашБрянск.ru», у зв’язку з обстрілами Богомаз закликав приділяти особливу увагу поширенню недостовірної інформації. За його словами, недружні сили намагаються засіяти паніку серед мешканців міста Брянська.

«Ми прикордонний регіон. Найстрашніше в цій ситуації – паніка та дурість», – заявив Богомаз.

Нагадаємо, 25 квітня у Брянській області спалахнула нафтобаза «Татнафта-Дружба», пожежі привласнили підвищений ранг, для гасіння були залучені рятувальники з Воронезької, Калузької, Курської, Орловської, Смоленської, Тульської областей, Москви. Згідно з офіційними джерелами, на території підприємства «Транснефть-Дружба» діють 20 нафтоперекачувальних та 15 нафтопродуктоперекачувальних станцій, розташовані 3,5 тис. км нафтопроводів та 3,9 тис. км нафтопродуктопроводів. У його віданні знаходиться нафтопровідна магістраль «Дружба», яка займається постачанням нафти з Росії до Європи. Також поруч з Брянськом було пошкоджено залізничну колії, якою військову техніку перекидали у бік України.

Олег Верлан

30 квітня, 2022