Друге «24 лютого»: істерика Путіна нагадує осінь 1944-го, коли Гітлер засипав Лондон ракетами

Новини Вінниці / Друге «24 лютого»: істерика Путіна нагадує осінь 1944-го, коли Гітлер засипав Лондон ракетами

Повний місяць, загострення шизофренії у Путіна, крок відчаю… Такими та іншими фразами пояснюють у мережі повторення 24 лютого, коли росіяни закидували ракетами Україну. Ця істерика нагадує поведінку Гітлера, який восени 1944 року дав наказ засипати Лондон ракетами ФАУ-1, які були некеровані і мали невисоку точність. Загинуло до 60 тисяч цивільних. Гітлерівська пропаганда роздувала це так, як роздуває нині російська: «урррааа, так їм, возмєздіє наступіло!». За півроку нацисти підписали капітуляцію. У Москві сучасного фюрера може не стати раніше.

У 1944-му істерика Гітлера нічого не змінила для Німеччини на фронтах. Вони наближались до Берліну, як з заходу, так і зі сходу. Через півроку Берлін впав, а Гітлер застрелився в рот.

Нині російська пропаганда намагається «підняти дух» своїх мобілізованих, заявляючи, що «почався наступ на інших ділянках», «випущено більше 500 ракет і 200 винищувачів», «білоруси також нападуть», «Зеленського вже вивезли в бункер у Польщі». Звісно, усе це фейки. Чи вірять у них росіяни? Байдуже. А українців після «24 лютого» не злякали ядерним ударом, не злякають у повторенням.

Внаслідок масового ранкового обстрілу пошкоджено щонайменше 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах та столиці, частина областей знеструмлені. Зокрема у Житомирі, Хмельницьому.

Тим часом, сьогодні були повідомлення про вибухи у центрі Бєлгороду (РФ), а уряд Бєлгородської області евакуюють.

Валерій Залужний повідомив, що з 75 ракет, запущених з ранку, вдалось збити 41. До речі, поки росіяни істеряить, ЗСУ проводить наступальні дії в напрямку Херсона і Мелітополя!

Олег Верлан

10 жовтня, 2022