Друга спроба: подробиці знешкодження нардепа-колаборанта Ковальова на Херсонщині

Новини Вінниці / Друга спроба: подробиці знешкодження нардепа-колаборанта Ковальова на Херсонщині

Колишній парламентар Олексій Ковальов не тільки повернувся на окуповану Херсонщину весною 2022 року, а й почав тісно співпрацювати з росіянами. У червні колаборант пережив замах. Тепер різні джерела повідомляють про смерть зрадника.

Зазначимо, спочатку Ковальов казав, що має залишатися з виборцями, адже був обраний від «Слуги народу» у Херсонській області, а потім політик отримав посаду заступника голови по сільському господарству у створеному окупантами «уряді Херсонської області». Ймовірно, Ковальов займався вивозом і крадіжками українського зерна та солі.

У квітні ДБР відкрило проти нардепа кримінальну справу, а в липні йому оголосили підозру у державній зраді.

Автомобіль зрадника підривали 22 червня. Але він вижив, і 30 червня записав відео, на якому казав про замах і звинувачував у «диверсії» українські спецслужби.  

Події 28 серпня неоднозначні. Депутат Херсонської облради Сергій Хлань в Facebook повідомив про смерть Ковальова.

«З’явилась інформація, що у Залізному Порту застрелили екс-нардепа зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого «міністра» повідомляли і пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили», - написав він.

Так, повідомляли…

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на власні джерела повідомив, що Ковальова зарізали у власному будинку. Зрадник отримав смертельні ножові поранення. Дружина Ковальова на тлі загибелі чоловіка потрапила в реанімацію.

«100% зрадника Ковальова зарізали в його будинку в Голій Пристані, зранку сьогодні. А жінку відкачують у реанімації», - написав він.

Вчора навколо та у середині будинку Ковальова зібралось багато російських військових і «поліції».Іншим журналістам смерть колаборанта підтвердили у партії «Слуга народу».  

Іншим журналістам смерть колаборанта підтвердили у партії «Слуга народу».  

Наразі у російських ЗМІ не спростовують інформацію про смерть Ковальова. За їх інформацією тіло Олексія Ковальова з вогнепальним пораненням у голову виявила мати. За попередніми даними, напад стався 28 серпня близько 15 години дня. Невідомі залізли до приватного будинку чиновника, де його розстріляли з помпової рушниці.

Олег Верлан

29 серпня, 2022