Довічне ув’язнення: у Вінниці суд виніс вирок Анатолію Мальцю, який молотком вбив свою родину

Новини Вінниці / Довічне ув’язнення: у Вінниці суд виніс вирок Анатолію Мальцю, який молотком вбив свою родину

Сьогодні, 27 квітня, завершився судовий процес над 32-річним вінничанином, який 31 грудня 2018 року у власній вінницькій квартирі молотком розправився з власною матір’ю, дружиною та двома малолітніми дітьми. Вирок – довічне ув’язнення.

Сьогодні, 27 квітня, завершився судовий процес над 32-річним вінничанином, який 31 грудня 2018 року у власній вінницькій квартирі молотком розправився з зі своєю матір’ю, дружиною та двома малолітніми дітьми. Вирок – довічне ув’язнення.

У відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області нагадують, що над розкриттям  цього особливо тяжкого злочину працювали понад сто поліцейських – група слідчих слідчого управління поліції, криміналісти, оперативники відділу розкриття вбивств обласного главку поліції та весь особовий склад міської поліції.

Це у телесеріалах троє-четверо людей на чолі із супергероєм розкривають складні «випадки». У Вінниці залучали усіх…

За допомогою камер відеоспостереження поліцейським вдалося похвилинно відновити події того вечора. Вони встановити та опитали усіх людей, які того дня заходили у під’їзд будинку, де було вчинено вбивство чотирьох людей.

Найстрашніші підозри поліцейських підтвердились – матір, дружину та малолітніх дітей, 3 та 7 років, вбив глава родини, хоча він це категорично заперечував. Зізнався у вчиненому чоловік, коли опиратися далі було складно, адже зібрані докази, зокрема знаряддя вбивства, однозначно вказували на причетність Анатолія Мальця. Шукаючи пакет з закривавленим молотком, поліцейським довелося перевірити кілька тонн сміття на вінницькому сміттєзвалищі.  

Після жорстокої розправи з рідними зловмисник поїхав подалі від будинку та у смітник викинув речові докази. А далі він купив новорічні подарунки своїй іншій родині.

Саме це – наявність іншої родини та намагання розірвати старі стосунки, на думку слідства, стали причиною розправи з рідними…

Під час досудового розслідування вину підозрюваного підтвердили проведені молекулярно-генетична та криміналістичні  експертизи. На знайдених у смітнику молоткові виявлені ДНК підозрюваного, вбитих жінок та дітей.

У судових засіданнях підсудний переконував суддів, що він на момент вчинення вбивства не усвідомлював своїх дій. Проведені амбулаторна та стаціонарна психолого-психіатричні експертизи засвідчили, що свої дії чоловік усвідомлював та є осудним.   

Досудове розслідування та судовий розгляд цієї справи тривали більше двох років. Підсудному колегія суддів оголосила вирок за п.1, п. 2 ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство) та призначила покарання – довічне ув’язнення.

З’явиться час для каяття.

Макс Мельник

27 квітня, 2021