Довічне позбавлення волі загрожує вінничанину за стрілянину в працівників комунальної служби та бійців КОРДу

Новини Вінниці / Довічне позбавлення волі загрожує вінничанину за стрілянину в працівників комунальної служби та бійців КОРДу

В рамках проведення спеціальної поліцейської операції у Вінниці в районі «ВПЗ» затримано 63-річного озброєного містянина. Чоловік з рушниці стріляв по комунальникам і спецпризначенцях. Пощастило, що ніхто не постраждав.

Від жителів однієї з багатоповерхівок по вулиці Зулінського у Вінниці 10 квітня надійшло повідомлення про те, що їх сусід стріляє по працівниках комунальної служби. На місце злочину відразу виїхали всі правоохоронні профільні служби.

Як повідомляють у відділі поліції Вінницької області, встановивши, що озброєний зловмисник зачинився у власній квартирі, бійці КОРДу провели його затримання, під час якого він вистрілив у поліцейських. Чоловік перебував у стані сильного сп'яніння. Пояснити свої дії він не міг.

Мисливська рушниця, з якої правопорушник стріляв, вилучена. Слідчі встановлюють законність користування зброєю затриманим. Зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі слідство готує матеріали для оголошення йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Чоловікові загрожує довічне позбавлення волі.

Макс Мельник

11 квітня, 2022