Доля Херсона вирішуватиметься найближчі тижні

Новини Вінниці / Доля Херсона вирішуватиметься найближчі тижні

Щодня по кілька складів боєприпасів та пунктів управління росіян нищаться у Херсонській області. Зважаючи на те, що всі мости не придатні для звичайної експлуатації, а понтонні переправи, які наводять окупанти, не задовольняють потреб з постачанням у повному обсязі, найближчі тижні можуть стати вирішальними для правобережжя Дніпра.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

Нагадаємо, речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що протягом 13 серпня Росія втратила 3 бази у Каховському районі, Новій Каховці, Генічеському районі, 3 склади БК у Новій Каховці, Генічеському районі, Бериславському районі. В ОК «Південь» підтвердили знищення двох складів та двох пунктів управління.

Зважаючи на систематичність нищення, О.Жданов переконаний, що перед росіянами постає питання вибору.  

«Якщо вони не визначаться до кінця цього тижня, що їм робити: сідати в оборону або наступати, то наступного тижня, я думаю, ми будемо спостерігати повний розгром логістики цього угруповання і воно почне слабшати. Їм треба буде або наводити понтонні переправи через Дніпро і перекидати ці 10 БТГ, які вони тримають в трикутнику Токмак-Мелітополь-Енергодар (а ми, звичайно, будемо ці понтонні переправи знищувати); або це угруповання почне просаджуватися в плані обороноздатності. І тоді у нас з'явиться шанс просування вперед», - прогнозує експерт.

Таким чином, наступні два тижні можуть стати вирішальними.

Олег Верлан

14 серпня, 2022