Доки є можливість. Верещук закликала евакуюватися мешканців трьох областей

Новини Вінниці / Доки є можливість. Верещук закликала евакуюватися мешканців трьох областей

Віце-прем'єр-міністерка Ірина Верещук застерегла мешканців Донецької, Луганської та Харківської областей, що очкується загострення воєнних дій. Тому краще зараз евакуюватися, поки це можна зробити відносно легко та безпечно.

Як повідомляє офіційний сайт Мінреінтеграції, Верещук заперечила, що відведення військ РФ із півночі України було «жестом доброї волі». За її словами, незабаром може відбутися серйозне загострення у східних регіонах.

«Саме тому керівники військових адміністрацій Харківщини, Луганщини і Донеччини просять населення покинути межі областей і роблять все, щоб евакуація пройшла організовано. Це потрібно зараз, бо потім люди опиняться під вогнем і загрозою загибелі», – наголосила посадовиця.

Верещук заявила, що евакуюватися потрібно до нової фази війни. У разі ескалації бойових дій влада не зможе допомогти та організувати евакуацію.

«Потрібно евакуюватися, поки що є така можливість. Наразі вона ще є», – резюмувала міністерка.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов роз’яснив, що наразі військова адміністрація не має планів щодо централізованої евакуації жителів Харкова. Усі комунальні служби спільно з місцевою та військовою адміністрацією залишаються в місті.

«Ми будемо централізовано евакуювати ті міста, за погодженням зі Збройними силами України, які є на Ізюмському напрямку – це міста Лозова та Барвінкове. Задля того, аби унеможливити та можливості скоротити жертви серед мирного населення у випадку перенесення театру бойових дій саме на територію цих населених пунктів», - пояснив очільник області.

Синєгубов додав, що через містечка курсують поїзди, тож радить скористатися для евакуації залізницею. Про розклади поїздів щоденно повідомляє місцева влада.

Олег Верлан

6 квітня, 2022