До Вищої ради правосуддя клопотання про відсторонення барського судді, якого затримали на хабарі, досі не надходило

Новини Вінниці / До Вищої ради правосуддя клопотання про відсторонення барського судді, якого затримали на хабарі, досі не надходило

З часу, як на Вінниччині СБУ разом із детективами НАБУ під процесуальним керівництвом САП викрили на хабарі виконуючого обов’язки голови Барського районного суду пройшло двадцять днів. Вже на наступний день, після повідомлення Служби Безпеки України, що його затримали, служитель Феміди,якого начебто підозрюють у хабарництві вийшов на роботу.

З часу, як на Вінниччині СБУ разом із детективами НАБУ під процесуальним керівництвом САП викрили на хабарі виконуючого обов’язки голови Барського районного суду, пройшло двадцять днів. Вже на наступний день, після повідомлення Служби Безпеки України, що його затримали, служитель Феміди, якого начебто підозрюють у хабарництві вийшов на роботу.

На сьогодні до Вищої ради правосуддя клопотання про відсторонення судді Володимира Хитрука від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності так і не надходило. Про це NaПарижі розповіла начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко.

Нагадаємо, у прес-центр НАБУ ще 7 серпня повідомили, що готується подання до Вищої ради правосуддя щодо відсторонення судді від здійснення правосуддя.

Нагадаємо, раніше NaПарижі повідомляв, що в Бару на хабарі вдруге попався суддя. Він, за даними СБУ, за посередництва адвоката вимагав 20 тисяч гривень від місцевого мешканця. За таку винагороду суддя обіцяв закрити адмінсправу за водіння в нетверезому стані. Обох - посередника та суддю - правоохоронці затримали на робочому місці останнього у райсуді після отримання ним всієї суми неправомірної вигоди. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.