До Вінниці у суботу: міністр Чернишов порадив все відновити на площі Перемоги, вчити дітей у класах та попередив, що слід готуватися на будь-яких ситуацій з опаленням

Новини Вінниці / До Вінниці у суботу: міністр Чернишов порадив все відновити на площі Перемоги, вчити дітей у класах та попередив, що слід готуватися на будь-яких ситуацій з опаленням

Учора, 30 липня, з робочою поїздкою Вінницю відвідав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Суботній візит посадовця не передбачав гучні заяви. Хоча… Гість сказав, що покладає великі надії на поствоєнну розбудову країни, зокрема у Вінниці, а також висловив думку, що навчатися дітям варто за партами у школах.

Спочатку міністр оглянув вражену ракетами терористів площу Перемоги.

«Площа буде комплексно відновлена та стане ще кращою, місцева влада та архітектори налаштовані зробити все для відновлення свого міста. Наш підхід — відбудувати краще, ніж було!

Будинок офіцерів має зберегти свій фасад, для цього потрібні серйозні підготовчі роботи. Будинок побуту, місце роботи малого та середнього бізнесу, потребує експертної оцінки, яка визначить процес його відновлення. Але він точно має стати кращим, більш комфортним та функціональним», - оголосив висновки О.Чернишов.

Гостя запевнили, що всі навколишні пошкоджені сусідні житлові будинки будуть відремонтовані до опалювального сезону. Над цим працює місцева влада.  

«Уже зараз вставляють нові вікна, міняють покриття дахів», - додав очільник міністерства.

Проінформували його також про підготовку регіону до опалювального сезону та навчального процесу.

«Розповів про пакет рішень, який ухвалила влада для підготовки до опалювального сезону. Заслухав про конкретні дії на місцях. Часу — обмаль, міста мають бути готові до будь-яких ситуацій», - зазначив посадовець.

Щодо підготовки закладів освіти до навчального року, він відзначив, що «тепер необхідно комплексно підійти до питання укриттів і забезпечити швидкий розвиток мережі споруд цивільного захисту у місті».

«На сьогодні працюють комісії з обстеження готовності укриттів у навчальних закладах. Освітній процес має продовжуватися і переважно в офлайн режимі», - підкреслив міністр.

Це фактично порада від представника уряду, яка має поставити крапку над дискусію про процес - дистанційний чи інший.

До того ж він сказав, що облаштування «почали, до 1 вересня все має бути комфортним та безпечним для учнів та їх вчителів».

За планом перебування «на десерт» міністру показали майбутній інноваційно-технологічний парк «Крістал» і розповіли, який його бачать у перспективі.

«Це має стати центром креативної економіки, який сприятиме розвитку ІТ-сектору, підприємництву та креативних індустрій. Минулого року ми розпочали цей проєкт, розраховуючи завершити нинішнього. Агресор зіпсував наші плани. Але ми цей об'єкт обов‘язково завершимо. Крута та практична концепція! Саме такі проєкти і розвивають громаду!», - підвів риску гість.