До Вінниці релоковано майже три сотні підприємств, але темпи знижуються

Новини Вінниці / До Вінниці релоковано майже три сотні підприємств, але темпи знижуються

З початку повномасштабного вторгнення у Вінницю релокувалися 295 суб’єктів підприємництва. І станом на початок травня вже 77% з них працюють.

Як повідомляє заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, за результатами Українського муніципального опитування, Вінниця займає лідерські позиції за рівнем розвитку промисловості та торгівлі серед інших міст країни.

«За рахунок новоприбулих підприємств маємо 1508 новостворених робочих місць - як для вінничан, так і для переселенців», — зауважив Андрій Очеретний.

Нагадаємо, війна, яку розв’язала рф проти України у лютому минулого року, триває вже 416 днів. За цей час Вінницька міська рада зуміла створити умови для роботи бізнесу, який змушений був перевести свої виробничі потужності.

«Українці мають працювати, сплачувати податки, щоб наша держава мала ресурс для продовження оборони. Важливо, що ділова активність у місті не припинялася навіть на хвилину. Наразі маємо стабільну динаміку та спільне бачення майбутнього Вінницької громади з релокованими підприємцями», - зазначив він.

Проте темпи релокації знижуються через об’єктивні причини. Насамперед - звільнення територій та очікуваний контрнаступ. 

Олеся Рудницька

1 травня, 2023