До Вінниці прибув перший зі швецйарських Tram 2000

Новини Вінниці / До Вінниці прибув перший зі швецйарських Tram 2000

До Вінниці починають прибувати відправлені зі швейцарського Цюріху трамваї. Загалом найближчим часом до міста мають доставити 35 двосекційних Tram 2000.

Нагадаємо, ще у січні Tram 2000 почали завантажувати у Цюриху та залізницею через Австрію та Словаччину доставити до України.

Ці трамваї виготовлені наприкінці 1980-х років у Швейцарії, вони мають 21,4 метра довжину, 2,2 метра ширину, 50 сидячих і 54 стоячих місць. Цюріх дарує їх Вінниці у звязку з оновленням рухомого складу у місті.

Вінницький місткий голова Сергій Моргунов опублікував відео доставки першого трамваю з партії.

«Загалом цього року Вінниця зможе отримати 16 трамваїв, як передбачають домовленості зі швейцарськими партнерами. Адже транспорт знімають з маршрутів Цюриха поступово.

Для пасажирів ця модель цюрихських трамваїв більш комфортна, порівняно із вже звичними для вінничан «Mirage» та «Karpfen». У салоні м’які сидіння та хороша система вентиляції. З технічного боку – вони ще й ощадніші у споживанні електрики. Мають сучаснішу систему керування», - зазначив С.Моргунов.

За його словами, транспортники планують запустити ці трамваї на лінію влітку – після випробувань та необхідної сертифікації, згідно з нашим законодавством.

Макс Мельник

1 квітня, 2023