До Вінниці на відкриття кімнати у лікарні запросили Володимира Гройсмана і Уляну Супрун

Новини Вінниці / До Вінниці на відкриття кімнати у лікарні запросили Володимира Гройсмана і Уляну Супрун

У четвер, 5 липня у Вінниці в дитячій обласній лікарні відбудеться відкриття другої в Україні сімейної кімнати фундації «Дім Рональда МакДональда».

У четвер, 5 липня у Вінниці в дитячій обласній лікарні відбудеться відкриття другої в Україні сімейної кімнати фундації «Дім Рональда МакДональда».

Як йдеться на офіційному сайті Фундації, кімната облаштована у відділенні черепно-лицьової хірургії, поруч з операційним блоком та біля онкогематологічного відділення. Тут перебувають пацієнти з найважчими діагнозами в лікарні.

Сімейні кімнати Рональда МакДональда дають можливість для родини бути поруч із дитиною на лікування, не залишати свою дитину без сімейного тепла під час боротьби з хворобою.

У листопаді 2017 року, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» відкрили першу в Україні сімейну кімнату фундації «Дім Рональда МакДональда».

Кошти на створення Сімейних кімнат зібрані в результаті благодійної програми «Долонька щастя» в ресторанах МакДональдз та завдяки благодійним пожертвам на користь Фундації з боку партнерів та через сайт організації.

Фундація орієнтується передусім на ті лікарні, які приймають велику кількість дітей і мають гостру потребу в Сімейній кімнаті. Першим кроком для партнерства є ініціатива лікарів та готовність лікарні до співпраці.

У запрошенні Фундації Дім Рональда МакДональда повідомляється, що на відкриття сімейної кімнати у Вінниці запрошені прем’єр міністр України Володимир Гройсман та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Втім невідомо, чи столичні посадовці у цей день приїдуть до Вінниці. Офіційно жоден з них не підтвердив свій візит.